0
SAKK | Gledurának a tíz napon át tartó világeseményen egyes táblásként figyelnie kellett a többi csapattárs partiját is.

Szépségdíjat kapott a 8. fordulóban elért győzelméért Gledura Benjamin. Az egri versenyző a Győrben rendezett Ifjúsági Sakkolimpián a kanadai Razvan Preotu ellen aratott sikerével érdemelte ki a versenybíróság elismerését.

Bendzsi azonban egy ettől értékesebb jutalmat is kapott, ugyanis az egyéni versenyben az egyes táblások között 54 induló közül olimpiai ezüstérmet vehetett át.

– Az egyéni verseny úgy zajlik, hogy minden ország négy táblán játszik, külön viadal folyik az 1-es, 2-es, 3-as és 4-es táblákon az érmekért – tájékoztatta lapunkat a sportoló édesapja, Gledura Gábor. – Bendzsi az éltáblások között versenyzett, ahol kiválóan teljesített, mind a tíz fordulóban játszott, ahol veretlenül, négy győzelemmel és hat döntetlennel végzett a második helyen.

Gledura Benjamin. Újabb értékes medál. Beküldött fotó

Gledurának a tíz napon át tartó világeseményen egyes táblásként figyelnie kellett a többi csapattárs partiját is, és ez alapján kétszer is úgy döntött a gárda érdekében, hogy az előnyös állását döntetlenre adja, mert a biztos csapatgyőzelem érdekében nem kockáztatott.

A 1–6. helyezett első táblások: 1. Vahap Sanal (török) 2511 Élő-pont, 2. Gledura Benjamin 2488, 3. Daniel Deac Bogdan (román) 2476, 4. Christopher Repka (szlovák) 2475, 5. Diptayan Ghosh (indiai) 2473, 6. Ahmad Asgarizadeh (iráni) 2430.

Az egri kiválóság egy hét pihenő után december 29-én az angliai Hastingsben rendezendő nagymester versenyen ül asztalhoz

heol.hu

Megjegyzés küldése

 
Top