0
Az unalmas, hosszú és hideg tél után már kezdtem megijedni, hogy sohasem lesz tavasz. A tavasz március 21-én kezdődik, s bár már egy hét is lemúlt azóta, eddig nem igen lehetett észrevenni, hogy valóban vége van a télnek.

Tegnap a tatámmal kimentünk a mezőre és megpillantottam egy gólyát. Nagyon megörültem, mert ez már a tavaz első hírnöke, bár tavaly ilyenkor már 20 fok volt és rövid ujjúban jártunk. Fecskét még nem láttam, de gondolom, hogy azok is hamarosan megérkeznek. Alig várom már, hogy a tatám istállójában elkezdjék a tavalyi fészket javítani. A mezőn a gólyán kívül láttam még négy őzet és egy nyulat is. Fácánból annyit láttam, hogy meg sem tudtam számolni. A zöldellő búzában az állatok vidáman futkostak, a természet felébredt. Tavasszal a legszebb a mező, mert messzire ellátok, és friss levegőt szívhatok.

A kertekben rügyeznek a fák, virágoznak a tavaszi virágok, és csodálatos látványt nyújtanak. A madarak is egyre többen vannak, és egyre hangosabban csiripelnek. Én is megkezdem a veteményeskertben a munkálatokat. elástam a kertet, ültetek a mamámnak hagymát, uborkát, sárgarépát, zöldséget, salátát, így a levesbe való mindig friss és a piacra sem kell olyan gyakran járnia. A veteményeskertemet már öt éve gondosan megmunkálom.

A tavaszban azt is szeretem, hogy hosszabbak a nappalok, és sokáig világos van. Meleg van, és nem kell már a nagykabátot és sapkát hordani. Igaz a tavaszi fáradtságot is érzem már, nehezen kelek fel reggel és mindig álmosan indulok iskolába. A koránkelés után a biciklizés mindig felüdít és mire az iskolába érek már nem is érzem, hogy fáradt vagyok.

A tavasz a legszebb évszak, még akkor is, ha a nyáron nem kell iskolába menni.

H. Szabó Sándor felvételei

a cikk eredeti helye - magyarszo.com

Megjegyzés küldése

 
Top