0

A közösségi ház megalapítását annak idején Rázsi Botond alpolgármester kezdeményezte, az intézmény fenntartásához pedig a lakosok létrehozták a Berva-völgyi Egyesületet, amely azóta is töretlenül működik.

Papp Ildikó, a szervezet elnöke elmondta, mindenki nagy örömmel fogadta a közösségi ház ötletét, hiszen korábban nem volt olyan hely, ahol programokat tudtak volna szervezni, vagy csak összegyűlni és megbeszélni a lakosokat érintő kérdéseket.

Rendszeresen tartunk kiállításokat, és foglalkozásokat, nyaranta tábort a gyermekeknek, de bármilyen programnak szívesen helyet biztosítunk, amit a lakosok igényelnek. Szerencsére erős, összetartó a közösségünk, mindig vannak önkéntes segítőink, és már a kapcsolatrendszerünk is olyan szerteágazó, hogy sok programot tudunk biztosítani az itt élőknek, és természetesen segítségért is bármikor fordulhatnak hozzánk a lakosok – részletezte Papp Ildikó. Kiemelte, mindenki a saját tapasztalatát, tudását adja a társaságnak, mindenki ismer mindenkit, ez adja közösségük varázsát.

Mindig az volt a célunk, hogy személyes maradjon a közösségünk, sok zárt körű programot szervezünk, hiszen fontos, hogy egymással is minőségi időt töltsünk. Szerencsések vagyunk, mert a lakosok szeretnek itt lenni, egy élő, jól működő társaság a miénk – foglalta össze az egyesület elnöke.

borítókép: egrihirek.hu

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: heol.hu

Megjegyzés küldése

 
Top