0

A mátrai síparkok ideális helyszínek lehetnek elsősorban­ a családi síelésre, hiszen a kék pályáktól kezdve egészen a fekete lejtőkig mindenféle meredekségű pálya közül válogathatnak a téli sport szerelmesei.

A mátra­szentistváni hat pálya hossza összesen négyezer 300 méter, s több mint kilenchektáros hegyi kaszálókon terül el. A legújabb fejlesztés a négyüléses, négy évszakos sífelvonó, amely az idei évtől már üzemel, igen népszerű a síelők körében, ahogy mindkét síközpontban – az éjszakai világítással felszerelt sípályáknak köszönhetően – az éjszakai síelés is.

Már péntek délelőtt jócskán megtelt a mátraszentistváni sípálya melletti parkoló. Sokan érkeznek ebben az időpontban és maradnak is hétvégére. Garaiék Békéscsabáról jöttek.


Az unokám most kezdett el síelni, ez a pálya pedig a tanulásra pont alkalmas és közelebb is van, mint bármelyik külföldi – mondja. A fia, Garai László is a síbakancsot húzza épp. Ő síoktató, külföldi síparadicsomokban is gyakran jár.

Ezen a pályán még nem voltam, tegnap érkeztünk és úgy tűnik, szerencsénk van, mert már szeptemberben lefoglaltuk a szállást és a hétvégére maradunk is – teszi hozzá. Elmondja, hogy első blikkre jónak találja a pályákat. Itt minden megvan, ami kell.

Síbakancs és síléc kell, ahogy a bérlet is

A kölcsönzőhelyiségben áll a sor, csaknem fél órát is várakozunk mire megkapjuk a bakacsont és a sílécet. Aztán jöhetnek a pályák, síelhetőek a kékek és a pirosak is. Az idő kellemes napsütéses, ideális a téli sportoláshoz. A beléptetőkapu után a pályákon eloszlik a tömeg, nyugodtan lehet siklani.


Fotó: Czimer Tamás

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: heol.hu

Megjegyzés küldése

 
Top