0
„Vidám harcsa”:  A Balaton helyett  Egerszalókot választotta…

Heves megyében Egerszalókon a Termál-völgyben egy családi vállalkozás „Vidám harcsa” néven halsütödét nyitott, hogy bővítse a környék gasztronómiáját és a hegyvidéki emberekkel is megkedveltesse a halak- fogyasztását.

Szegedi Pál sokáig a Balaton északi partján Badacsonylábdihegyen dolgozott a vendéglátásban, ahol a balatoni halakból készítették az ételek széles választékát. A halászat leállításával, megszünt a helyi friss alapanyag, mely kérdésessé tette a vállalkozása folytatását. Fagyasztott, vagy a „rapsicoktól” vásárolható halakat, nem vállalta fel.

Egy kirándulás kapcsán kerültek Heves megyébe Egerszalókra, ahol beleszeretett a tájba, a termálvízbe, a hegyvidéki környezetbe és itt építette fel vendéglátóhelyét. A környéken megtalálható halak közül a pisztrángot Szilvásváradról, Lillafüredről, a folyami halakat, a pontyot, harcsát, süllőt, fogast, keszeget, a Tisza-tóról szerzik be frissen.

A turisztikai vonzerőt jelentő körzet, egyetlen hegyvidéki halsütödéjét, hamar megkedvelték a hazai és a külföldi turisták. Az épület mögött látványkert lett kialakítva, ahol a meredek sziklafal, vízesés, tó és a sóhajok hídja látható. A sikeresnek indult vállalkozás, nem csak szezonjellegű, hanem egész évben üzemel.

A forgalmat pedig az fogja biztosítani, hogy minőségi alapanyagból elfogadható áron, ne csak a vízpartok közelében lehessen egészséges halat fogyasztani.

H. Szabó Sándor felvétele

Megjegyzés küldése

 
Top