0

Szakmai, kulturális programok megvalósítását, fiatalok letelepedését valamint zenei tehetségeket támogat idén is a megyeszékhely önkormányzata – hangzott el kedden sajtótájékoztatón.

Az adott év költségvetésének elfogadása után minden évben meghirdetik a helyiek számára elérhető, önkormányzat által kiírt pályázatokat, melyek célja a civil szervezetek, egyesületek, valamint a tehetséges fiatalok támogatása.

Habis László polgármester elmondta, a civil szervezetek szakmai programjaira 5,7 millió forintot fordít a város, melyből remélhetőleg olyan rendezvények születnek majd, amik színesebbé teszik az egriek mindennapjait.

Martonné Adler Ildikó alpolgármester a kulturális támogatásokról szólt, kiemelte, külön biztosítanak forrást 2018 első, valamint második félévére. Most 2,2 millió forintot ítéltek meg a kulturális szervezeteknek, és ha szükséges, a második félévben ez az összeg akár magasabb is lehet.

Bejelentették az Egri Ifjúsági Zenei Program (EIZP) folytatását is. Ezzel kapcsolatban Rázsi Botond alpolgármester elmondta, jövőre szeretnék megújítani a programot, de idén még a megszokott feltételek szerint hirdetik meg. Kiemelte, eddig közel tizenegymillió forint támogatást fordítottak az EIZP-re, amelyből egyebek között nyolcvannyolc koncert és tíz videoklip valósult meg, s számos egri tehetséget is elindítottak a siker felé.

Az önkormányzati pályázatok részletes leírása www.eger.hu oldalon érhető el.

Megjegyzés küldése

 
Top