0

Mától bárki odaülhet az Egri Kulturális és Művészeti Központ által kiállított zongorához az Agria Parkban

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ (EKMK) akciójának célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a zene hétköznapi életünk része és fontos, hogy minden nap hagyjuk magunkat átadni a muzsikának akár úgy, hogy mi magunk is zenélünk.

Ezért is jelentkezik az intézmény különleges zenei programokkal a tavasszal. Március 12. hétfő reggel óta bárki birtkoba vehet egy gyönyörű antik zongorát az egri Agria Parkban. A hangszert pedig egy igazi zongoraművész, Gaál Gaszton avatta fel. Természetesen a kiállított zongorához bárki odaülhet és kipróbálhatja magát.

A tavasszal pedig számos olyan különleges zenés programot szervez az EKMK, amiben fiatalok, irodalmat kedvelők, zenei szakemberek és a színház szerelmesei is megtalálhatják a kedvükre valót.


Március 17-én jelentkezik először új zenei sorozatuk, a Csengő-Bongó. A programon Lúdas Matyi történetét láthatják a gyerekek egy más köntösben, zenei feldolgozásban, majd március 26-án egy nemzetköileg elismert jazzgitáros, Jonathan Kresiberg kápráztatja el tudásával a nagyérdeműt.

Áprilisban ikonok sora érkezik hozzánk, 7-én Bérczesi Robi, a Hiperkarma frontembere szólóestjével lép fel, majd a Magyar Költészet Napjának alkalmából Földes László HOBO zenés irodalmi estjét üdvözölhetjük a Forrás színpadán.

A könnyűzene és a színház rajongóinak pedig két igazi csemegével szolgálunk. Földes Eszter és Lovasi András elképzeléséből, a Kiscsaillag zenekar közreműködésével készült Semmi konferenciát április 16-án mutatják be a Gárdonyi Géza Színházban.


A hónap végén, április 29-én Cseh Tamás-est debütál megyeszékhelyünkön, ami nem más, mint Bereményi Géza és Cseh Tamás alkotásaiból készült Kelet-Nyugati Pályaudvar.

Bízunk benne, hogy a zongora és az EKMK közelgő programjai még közelebb hozzák a zenét kicsikhez és nagyokhoz egyaránt. Buzdítunk mindenkit, hogy próbálják ki a hangszert.

ekmkeger.hu

Megjegyzés küldése

 
Top