0
A Dobó István Vármúzeum és az Eszterházy Károly Főiskola az oktatás és a tudományos kutatás területén is együtt kíván működni a jövőben.

Az oktatás és a tudományos kutatás területén is együttműködik az Eszterházy Károly Főiskola és a Dobó István Vármúzeum, amely mint Nemzeti Emlékhely és kultuszhely, küldetésnyilatkozata szerint feladatának tekinti a város, Heves megye és az egri vár kulturális örökségének gyűjtését, megőrzését, feldolgozását és sokoldalú, élményszerű bemutatását. A főiskola pedig az egri felsőoktatás évszázadokra visszanyúló hagyományait őrzi és szerves része Egernek. A két intézmény közötti kapcsolat tradicionálisnak mondható, de mindkét fél szükségét érzi annak, hogy ezt a kapcsolatot megállapodással intézményesítse és kiszélesítse.

A Dobó István Vármúzeum és az Eszterházy Károly Főiskola az oktatás és a tudományos kutatás területén is együtt kíván működni a jövőben. Az együttműködés kiemelten érinti a történelem képzést, a muzeológia specializációt, a kulturális örökség tanulmányokat és a Vizuális Művészeti Intézet képzéseit, amely esetében lehetőség nyílik arra, hogy az egri főiskola gyakorlati foglakozásokat szervezhessen a Dobó István Vármúzeummal.

A főiskola és a vármúzeum közösen alakít ki olyan képzési portfoliót, amely a külföldi diákok számára nyújt vonzó oktatási lehetőséget.

Lehetőség nyílik majd arra, hogy az egri főiskola gyakorlati foglakozásokat szervezhessen a Dobó István Vármúzeummal. Fotó: Korsós Viktor

A két intézmény tudományos konferenciák, valamint kortárs művészeti kiállítások szervezésben is együttműködik. Az oktatási intézmény népszerűsíti azokat a tudományos témaköröket, amelyek kidolgozására a vármúzeum elsődlegesen igényt tart. Ezekben a témakörökben szakdolgozatok, TDK és PhD dolgozatok írására és tudományos kutatások folytatására biztatják a hallgatókat és az oktatókat.

Az intézmények a Kulturális Örökség Napjai, a Kutatók Éjszakája és a Múzeumok Éjszakája rendezvények összehangolt szervezésével továbbra is bekapcsolódnak a város kulturális turizmusába. Az együttműködés érinti a hallgatói szolgáltatásokat, a tudományos disszeminációt – közös kiadványokat –, valamint a PR-tevékenység összehangolását.videó: TV Eger

a cikk eredeti helye - heol.hu

Megjegyzés küldése

 
Top