0

Az immár 18. noszvaji Kemencében Készített Ételek Napján a helyiek mellett ismert emberek, így például Árpa Attila is végigkóstolják a noszvaji portákon sült kemencés ételeket és az egri borokat.

Még a történelmi Magyarországon történt, hogy Noszvajon volt a legtöbb az egy főre jutó kemencék száma. Az itt élők azonban nem csak melegedni telepedtek mellé, de szeretik és tudják is sütésre használni. A kétnapos noszvaji fesztiválon remek egri borokra, finom ételekre, vendégváró kemencés portákra és borospincékre számíthatunk. Pénteken jó szívvel ajánljuk a hagyományos élőzenés bortúrát a noszvaji pincesorokon mindenkinek, szombatra kelve azonban már a kemencében sült ételek kapják a főszerepet.


A legtöbb portánál egyedien házias választékkal várják az éhes vendégeket. Szeptember második hétvégéjén Noszvajra látogat számos ismert ember, így a kemencék körül ott lesz a vendéglátós szakemberek mellett zsűritagként Árpa Attila színész-rendező is. Emellett saját maga által készített ételekkel mutatkozik be az operaénekes Bardóczy Attila és az énekes Muri Enikő. Szombaton egész nap kézműves kirakodóvásáron sétálhatnak végig, amelynek egyik különlegességét a helyi lekvárkészítők portékái jelentik.

Az Eger melletti településen a Bükkalja gyönyörű díszletei és történelmi épületei között gondoskodnak két napon át a kikapcsolódásról és a szórakozásról. A családok számára a kényelmes és minden igényt kielégítő szállásról két kiemelten családbarát noszvaji szálloda, az Oxigén és a Tündérkert Hotel gondoskodik. Előbbi esetében többek között a 10 éves korig minden gyereknek járó díjtalan all inclusive ellátás, utóbbinál pedig az egyedi, copf kastély és a sokhektáros arborétum jelenti azt a pluszt, amelyet a kényelmes, félpanziós szállás mellé grátisz kapunk.

fotó: Márkus Attila

HEOL.HU - GALÉRIA

Megjegyzés küldése

 
Top