0

Eger adópolitikáját a stabilitás és bizonyos emelkedés jellemzi – nyilatkozta ma délelőtt a Városházán tartott sajtótájékoztatóján Habis László polgármester. Az önkormányzatot megillető adóbevétel tekintetében az iparűzési adóbevétel adja a helyi adóbevételeknek több mint 72 %-át ez 2013 óta mutat növekvő tendenciát, amely ebben az évben figyelhető meg a legjobban. Emellett a polgármester kiemelte, hogy kifejezetten jól teljesítet városunk az idegenforgalom szempontjából is.

– Az különösen örvendetes, hogy 2013-tól adómérték emelés nem volt és új adókat az önkormányzat nem vezetett be - viszont egyes adókat megszüntetett és új adókedvezményeket is létrehozott - ennek ellenére folyamatos az adóbevételek növekedése 2013-tól kezdődően. – emelte ki Korsós László a Polgármesteri Hivatal Adó irodájának vezetője.

Emellett közölte, hogy három olyan nagy ügyfél tájékoztató levélcsomagot fognak kibocsájtani, amelyek az egriek érdeklődésére tarthatnak igényt.

Az egyik az iparűzési bevallások pótlásáról szóló felhívás, a másik nagyobb levélcsomag a tartozásfelhívásokat tartalmazza, a harmadik nagy levélkupac pedig arról szól, hogy a földhivatali nyilvántartások adatait felülvizsgálták az adósnyilvántartásokkal és ahol eltéréseket találtak azoknak az ügyfeleknek most egy önkéntes bevallás teljesítésre szóló levelet fognak postázni.

forrás- a cikk eredeti helye
http://www.radioeger.hu/hir.php?htip=helyi&hirid=6994

Megjegyzés küldése

 
Top