0

Túl vannak az első közlekedési „sokkon” a megyeszékhelyen élők. A néhány hete, az M25-ös gyorsforgalmi út építéséhez kapcsolatos munkálatok miatt bevezetett forgalmi rend változásának a következményeihez többé-­kevésbé alkalmazkodtak már a közlekedők.

Bár kételyeik továbbra is vannak arra vonatkozóan, mit bír el az úthálózat, ha máshol is építésbe fognak. A megyeszékhelyre bejáróként autóbusszal közlekedő Szabó Dénes például azt vetette fel, hogy már most szörnyű állapotok vannak a 25-ös számú főút városon átmenő szakaszán.

Reggelente az autóbusz-­pályaudvar irányába, délutánonként onnan kijövet. Tetézi a problémát, hogy a Baktai út is fel van bontva, s az ott közlekedő buszok is „beestek” a 25-ösre.

Az önkormányzat a tájékoztatásban önkéntes szerepet vállalt
Olvasóink észrevételei alapján kérdeztük az önkormányzatot a tapasztalatokról, illetve, hogy miként tudták kommunikálni a jelentős változást. A Hírlap kérdésére Zentai László, az önkormányzat médiareferense elmondta: az M25-ös gyorsforgalmi út építéséhez kapcsolódó beruházásoknál Eger önkormányzata a helyi autósok és más közlekedők tájékoztatásában vállalt önkéntes szerepet.

– A célunk az, hogy senkit ne érjen kellemetlen meglepetés. Segíteni szeretnénk az itt élőket abban, hogy a lehető legkevesebb problémával járjon mindenki számára ez a kiemelten fontos beruházás. A részletes tájékoztatást és az országos kommunikációt természetesen a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. (NIF) végzi, mi a helyi információátadásban együttműködünk velük – fogalmazott, jelezve: június 8-án 17 órakor lakossági fórum lesz a Szilágyi gimnáziumban.

Fotó: Berán Dániel

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: HEOL:HU

Megjegyzés küldése

 
Top