0

Áll a beruházás az egykori borkombinát, illetve a Volán valamikori ingatlanán az Állomás téren. Beszélik: kisajátítás vár a telekre, hogy megépülhessen az intermodális csomópont.

A terület a Bau-Trans 2000. Kft.-jé, melynek tulajdonosa közölte, hogy a tervtanács több tervüket is elutasította.

A megyeszékhely vasút­állomása előtti telek tulajdonosát, Nyujtó Jánost, a ­ceglédi székhelyű Bau-Trans 2000 Kft. alapítóját arról kérdeztük, hogy a lehetséges kisajátítás miatt, vagy más okból állt-e meg az építkezés a ­cége tulajdonában lévő területen.

A cégvezető a kisajátítás lehetőségét megemlítő felvetésünkre úgy reagált, hogy újat mondtunk neki. Tényszerűen viszont annyit tud, hogy folyamatosan elutasította a terveiket a város helyi építészeti tervtanácsa. A kisajátítás lehetőségét jó egy hónapja informálisan felvetette ugyan valaki, de erről azt gondolja: az építés engedélyezésének ez a fajta lebegtetése, ami most történik, egy céget akár tönkre is tehetne. Akkor például, ha csupán egy ilyen telke lenne, amire esetleg hiteleket is felvenne a tulajdonos.

Azért nem rendít meg, mert van harminc darab ilyen ingatlanom körülbelül. Amennyiben valóban egy lehetséges kisajátítás van a tervek elutasításának a hátterében, inkorrekt dolognak tartom ezt az eljárást. Azt kellene mondaniuk, hogy „uram, kisajátítjuk, vagy várjon egy fél évet, évet…” De senki nem szól egy szót sem. Hozzáteszem: nem fillérekről van szó. Eddig a két telek megvásárlása, lebontása, a kifizetett illetékek negyedmilliárd forintomban van – mondta Nyujtó János.

Fotók: Huszár Márk

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: HEOL.HU

Megjegyzés küldése

 
Top