Öt vajdasági cukrásztanuló érkezett Törökkanizsáról az Egri Szakképzési Centrum (ESZC) fenntartásában működő Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumába, hogy megismerkedjenek a magyar gasztronómiával, jellegzetes süteményeinkkel és helyi nevezetességekkel.
Az ESZC a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt pályázaton nyert, melynek keretében két hét szakmai gyakorlaton vehetnek részt határon túli tanulók.
Jellegzetes magyar süteményeket készítettek
Cseszkó Ibolya, a cserediákok szakoktatója elmondta, remek lehetőségnek gondolja a programot, hiszen a fiatalok tudással és élménnyel gazdagodnak általa. Úgy gondolja, a korszerű műhely és a kiváló oktatók miatt jelentős szakmai ismereteket szereznek.
Fotó: Berán Dániel
bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: heol.hu

Megjegyzés küldése