0

A várat néhány éve újították fel, a látogatószám 2017-ben közel 53 ezer volt. A fejlesztések és a programok idén is folytatódnak.

Kisebb felújításokat végeztek a tavalyi évben is, például rendbe hozták a vár két feljárati hídjának a padlószerkezetét, az erőd kápolnájának a tornya pedig új tetőt kapott. Ez az év sem telik eseménytelenül: a várhoz tartozó szlovák tájházban 2018 végéig bemutatóteret alakítanak ki, és kiállítást rendeznek be mezőgazdasági eszközökből. A falu határában a tervek szerint még idén napelemparkot létesítenek.

A községben idén is számos rendezvényt tartanak, melyeknek javarészt szintén a vár ad majd otthon. Ilyen lesz a húsvét, az április végi Tájházak Napja (ekkor a falu egykori kovácsműhelyét is meg lehet majd nézni), illetve a májusi Orbán-napi borünnep. Július elején tartják a várjátékokat, amikor a török ostromot elevenítik fel, és még ebben a hónapban lesz a baracknap is. Még több programért és információért (belépők, nyitvatartás) látogass el a vár honlapjára vagy Facebook-oldalára.

Itt található hazánk legnagyobb opálja

SZÖVEG: TURIZMUS.COM/TM,   FOTÓ: KISNANAVAR.HU, KIRANDULASTIPPEK.HU

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: turistamagazin.hu

Megjegyzés küldése

 
Top