0
Dzsipptúra, repülés, barlangászás, vagy épp siklóernyőzés tetszene nekünk? Nézzünk körbe a lehetőségek közül és tegyük emlékezetessé a kirándulásunkat valami olyannal, amit még nem próbáltunk korábban, vagy nézzük meg olyan szemszögből a várost, ahogy csak kevesen láthatják!

Dűlő túra Egerben


ÁÉS – Almagyar Érseki Szőlőbirtok

Kóstoljunk bort az Almagyar Érseki Szőlőbirtokon (ÁÉS), az Eged hegy lábánál, a szőlőtőkék között, Egertől 5 km-re. Aki szereti a különleges borkóstolókat, nevezzen be egy terepjárós dűlőtúrára, az egri történelmi borvidék legszebb termőhelyeit ismerheti meg. Érdekes story-k, Pajdos és Síkhegy termőterületekről származó borok és remek hangulat szokta jellemezni az ÁÉS dűlőtúrákat. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött a fenti elérhetőségeken.

Lovaglás és lovaskocsizás


Egedhegyi Lovastanya

Az Egedhegyi Lovastanya Eger belvárosától 2,5 km-re található. A 26 hektáron elterülő tanyán lovasmúzeum, étterem, hatalmas játszótér kapott helyet. Igazán emlékezetes élmény lovagolni a gyönyörű dimbes-dombos környezetben, lovaglásban járatosabbak akár túralovaglásra is mehetnek. Télen lovas-szánozásra, kellemesebb időben lovas-kocsikázásra is van lehetőségünk.

Esztáz-kői-barlang túra


Esztáz-kői-barlang túra

Az Esztáz-kői-barlang kicsi ugyan, de annál látványosabb cseppkövekben bővelkedik. A barlang Felsőtárkánytól 3,5 km-re, a Gyetra-völgyben nyílik.

Megközelítése: Felsőtárkányból gyalogosan könnyű sétával 1 óra, vagy biciklivel 20 perc alatt. A barlangig kerékpárral kényelmesen járható kövezett út vezet, gyönyörű környezetben.

A barlang megtekintése előzetes bejelentkezéshez kötött és szakvezetés mellett történhet, választani lehet egy rövidebb, könnyű és egy hosszabb, közepes nehézségű túrát. Az alapvető felszerelések biztosításáról (overál, sisak, lámpa) a Bükki Nemzeti Park gondoskodik.

Min. létszám 5 fő, időtartam: 25 perc

Kirándulás a Tar-kőre


Kirándulás a Tar-kőre

Ha nehezebb túrák is szóba jöhetnek, válasszuk a Tar-követ a Bükk-fennsík szélén, mely a Bükk fenséges perembérceinek egyike, 950 m magasságával az ország 11. legmagasabb hegye, az Országos Kék-túra útvonal része.

Ha leküzdöttük a szintkülönbséget, elképesztő panoráma lesz a jutalmunk a csúcsról. Kristálytiszta levegő, virágillat és az érintetlen természet fogad bennünket.

A túra részletei:

Eger – Szilvásvárad távolság:     28 km

Induljunk innen: Szilvásvárad

Turistajelzés: zöld sáv, majd kék sáv

Táv: 10 km

Szintkülönbség: 800 m

Túra szintideje: 3 óra

Madárles a Tisza-tavon


Tisza-tó a Világörökség része - fedezzük fel!

Barangoljuk be a Tisza-tavat csónakon, csodáljuk meg a szinte érintetlen környezetet, töltődjünk fel a csendben és ismerjük meg egy kicsit közelebbről a természet világát. A Tisza-tónál 160 madárfaj, 33 szitakötő és 55 halfaj él, utunk során jó néhány különleges fajt is megpillanthatunk, de az is lehet, hogy épp egy gyönyörű szitakötő ül fel csónakunkra, vagy épp egy vadkacsa család sütkérezik tőlünk karnyújtásnyira. A szitakötő rajzás egész Európában már csak a Tiszán tapasztalható meg, évente csupán egyszer, június közepén - felejthetetlen élmények egyike!

A Tisza-tó a Kárpát-medence második legnagyobb tava, 127 m2 területű, átlagos mélysége 1.3 m, de van ahol a 23 m-t is eléri.

A túra alkalmával lehetőség van spontán fürdőzésre, napozásra és madarak fotózására. Amennyiben igény van rá, lehetőség van megállni valamelyik kikötőben, és elfogyasztani egy finom tiszai halászlevet.

A túra részleteit egyeztessük le személyesen a túravezetővel, a fenti elérhetőségeken.

Forrás: visiteger.com

Megjegyzés küldése

 
Top