0

Augusztus hónap utolsó hétvégéjén dicső egri végvárunk fényes győzedelmére emlékezve ismét várfalmászó versenyt tartunk, melyre szeretettel meghívunk minden kedves mászót és nem mászót! (megint Ti lesztek a törökök)!

A verseny hétvégéjét számos színes programmal tarkítjuk, hogy egy percre se lankadjon jókedvetek. (egri pincék kincseinek felfedezése, várlátogatás, izgalmas mesék Eger történelméről, ismerkedés a híres egri borokkal, este tábortűz, városi andalgás, és az elmaradhatatlan borkóstoló)

Verseny Helyszíne: Egri Vár Dobó Bástyája. (Eger, Dobó utca 40)

Verseny időpontja: 2018. augusztus 25-26.

Kategóriák:
-Ifi: 2003 után születettek
-felnőtt: 2003 előtt születettek

Nevezés:
Kizárólag ELŐNEVEZÉSRE van lehetőség a nevezési lap ONLINE kitöltésével:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdxDSQRjqwA6vH7bNv1L_qkx1TgBePeeazoTFNd5-8NY8Crpw/viewform

Nevezési határidő 2017 augusztus 15. !!!

Nevezési díj: 4500 Forint
A nevezési díjat előzetesen átutalással az Ujjerő Hegymászó és Sportegyesület számlájára: 16200209-17070476 (megjegyzésbe a versenyző neve és a "várfalmászó" szó szerepeljen)

A nevezők a verseny logójával ellátott pólót kapnak.

Verseny tervezett menete:
A mászás felső biztosítással történik. A selejtezők során a versenyzőknek két utat kell teljesítenie. Az utak megmászására 7 perc áll rendelkezésre, amelynek leteltekor a mászót leszólítjuk a falról. A mászóidő lejárta után minden esetben 3 perc átszerelési idő következik. Ez idő alatt engedik le a mászót, aki leszereli magát a kötélről. A versenyzőknek két szembe fordított csavaros karabínert kell beakasztani a beülő központi hevederébe ,melyet a mászás megkezdése előtt a biztosító személyzet ellenőriz (a rendezőség által biztosított karabíreket kell alkalmazni, melyeket a versenyző a biztosító kötélen lévő pereccsomón fog megtalálni).
Az első mászás után 7 perc pihenőideje van a mászónak, amit a tranzitzónában kell eltölteni. Ezután a 3 perces átszerelési időben beköti magát a következő útjába, majd ismét 7 perc áll rendelezésére, hogy teljesítse a feladatát.
Értékelésnél elsősorban az elért magasságot vesszük figyelembe, másodsorban pedig az időt.

A döntőbe minden kategória 6 legeredményesebb mászója jut tovább. (12 főnél kevesebb induló esetén a versenyzők fele! 6 főnél kevesebb induló esetén nem rendezünk döntőt). A döntő során a versenyzőknek a selejtezőkhöz hasonlóan két utat kell teljesítenie.


Augusztus 25. (szombat)
-7:30 kor nyit a regisztráció 19- óráig lesz nyitva
Minden versenyző itt veheti majd át a rajtcsomagját.
(A versenyen helyszíni nevezés nincs, előzetesen kell regisztrálni augusztus 16-ig!!)
- 8:30-9:00 Köszöntő, a verseny menetének ismertetése, verseny utak bemutatása.
- 9:00-19:00 Selejtezők lebonyolítása (ifi, felnőtt, kategóriák folyamatosan)

Augusztus 26. (vasárnap)
- 9:00- kor nyit a regisztráció. A döntősöknek 9:30 ig be kell jelentkezniük
- 10:00-14:00 Döntők lebonyolítása
- 14:30-15:00 Eredményhirdetés

A verseny lebonyolítását nagyban befolyásolja a versenyzők létszáma, így a rendezőség a program változtatási jogát fenntartja. A részletes versenytájékoztatót, a versenyző indulási időpontját a nevezés lezárása után, legkésőbb augusztus 22-ig a nevezési felületen megadott e-mail címre kiküldjük.

Megjegyzés küldése

 
Top