0

Az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola és az Eger Önkormányzata által életre hívott, országos hírű Egri Ifjúsági Zenei Program (EIZP) rendhagyó koncertje szeptember 22-én a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt.

Október 5-én, péntekre a jó idő garantált így jöhet az „Egy ütős nap” a Dobó téren!

Négy pop-rock klasszikus hangzik el Eger főterén, dobosok előadásában (Queen: We will rock you; Deep Purple: Smoke on the water; AC/DC: Highway to Hell; Michael Jackson: Billie Jean), valamint az újabb slágerek közül felcsendül Bruno Mars Uptown funk című, ugyancsak erősen ritmikus dala. A hagyományteremtő, kreatív zenei kezdeményezés lényege az, hogy több tucat dobos üsse a ritmust együtt az ország egyik legszebb terén, az ország egyik legjobb dobosa, Csányi Zoltán vezetésével.

Új időpont:
2018. október 5., péntek, 17 óra 30 perc
A Dobó téren a dobosok lesznek a főszereplők

Gulyás László ötletgazda, az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola igazgatója a rendezvény kapcsán elmondta: a dobos esemény egy Dobó téri fagylaltozás során jelent meg lelki szemei előtt, amikor zenészhez illő szóviccként elhangzott, hogy a teret kishíján „dobos térnek” hívják, s ha a várkapitány ma élne, biztosan dobolna. Nem egyedi a kedzeményezés: Hollandiában volt már hasonló rendezvény az ütősök főszereplésével, s egy olasz városban több száz gitáros és más rockzenész játszott közösen egy számot. Ezek a felvételek igen népszerűek a közösségi médiában és a videomegosztókon. Innen jött az ötlet, hogy az egri Dobó téren, a dobosokkal a fókuszban rendezzünk egy „ütős napot”, amely népszerűsíti a hangszerek világát – tette hozzá Gulyás László.

Rázsi Botond alpolgármester szerint: az önkormányzat örömmel állt a kezdeményezés mellé és segít a megvalósításban. A nagyszerű ötlet remekül kapcsolódik az EIZP célkitűzéseihez is, hiszen népszerűsíti, vonzóvá teszi a zenélést. Kortól, nemtől függetlenül arra invitálták az egri és környékbeli zenészeket, hogy kapcsolódjanak a programhoz és doboljanak közösen Csányi Zoltán vezetésével.

További részletek az esemény facebook oldalán:
https://www.facebook.com/events/1921726024555251/

Nagy szeretettel várják az érdeklődő hallgatóságot, aki ott lesz október 5-én, 17 óra 30 perckor az Ütős Napon, annak nem akármilyen élményben lesz része.

Megjegyzés küldése

 
Top