0

Őszi szezonzáró kisvasutazásra invitál az ÉSZAKERDŐ Zrt. Mahócára az októberi hosszú hétvége szombatján. A vonatozáson kívül lesz erdei túra, piknikezés és erdeiiskola-látogatás is.

A Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonalán október 20-án két különvonat indul Miskolc-Dorottya utcáról Mahócára (9.30-kor és 13.10-kor), míg visszafelé három indulási időpont (11.25, 15.15 és 16.45) közül választhatnak utasok.

A délelőtti különvonat mahócai érkezése (10.50) után vezetett erdei túra indul a bükki Kis-fennsík forrásainak felkeresésére. Szakavatott erdész vezetésével a résztvevők útba ejtik a főbb környékbeli forrásokat: a Dobrica-forrást, Andó-kutat, Felső-forrást, Csókás-forrást. A könnyű, bárki által előzetes felkészülés nélkül is teljesíthető túra hossza kb. 8–10 kilométer, várható visszaérkezés Mahócára: 15.00 óra.

A délelőtti és a délutáni különvonat mahócai érkezései után (10.50, ill. 14.30) vezetett séta indul a fónagysági Bagoly-Vár Erdészeti Erdei Iskolához, ahol a szakoktatók bemutatják, miért jó az erdei iskola, és mit lehet ott csinálni, valamint ízelítőt adnak az ottani programokból. Időtartama kb. 1,5 óra, így mellé a délelőtti különvonat utasainak egy andókúti piknikezést és egy varbói sétát is ajánlanak a szervezők.

További információkért kattints ide, jelentkezés a kisvasut@eszakerdo.hu ímélcímen.

Megjegyzés küldése

 
Top