0

Az utcák üresek voltak, az üzletek bezártak, az emberek nem mentek ki. De a tavasz ezt nem tudta, és a virágok már elkezdtek virágozni, a nap sütött, énekeltek a madarak, hamarosan megérkeztek a fecskék, az ég kék volt, a reggel korábban jött.

2020 márciusában volt ...

A fiataloknak online kellett tanulniuk, és otthoni elfoglaltságot kellett találniuk, az emberek már nem vásárolhattak és szépségszalonokba sem mentek. Hamarosan nem volt több hely a kórházakban, de továbbra is sok volt a beteg.

De a tavasz ezt nem tudta, és eljött az idő kimenni a kertbe, a fű gyönyörű zöld lett.

2020 márciusában volt ...

Az emberek elszigeteltségben éltek, a nagyszülők, a családok és a gyermekek védelme érdekében. Nem volt több összejövetel vagy étterembe járás, családi ünnepségek. A félelem valóság lett és a mindennapok is csaknem ugyanolyanok voltak.

De a tavasz ezt nem tudta, az almafák, a cseresznyefák és minden virágba borult, a hajtások növekedtek.

Az emberek elkezdtek olvasni, a családdal játszani, nyelvet tanulni, az erkélyen énekelni, kérve a szomszédokat, hogy ugyanígy cselekedjenek, szolidaritást mutatva és más értékekre összpontosítva.
Az emberek felismerték az egészség, a szenvedés, a leállított világ, a hanyatló gazdaság fontosságát.

De tavasz ezt nem tudta. A virágból gyümölcsök fejlődtek a madarak fészkeket készítettek, a fecskék is megérkeztek.

Aztán elérkezett a nap amikor vége lett…., az emberek a tévében meghallották, hogy lecsengett a járvány, sok embert elveszítettünk, tömegek mentek az utcára, énekeltek, sírtak, ölelték, csókolták a szomszédaikat, barátaikat, végre maszkok és kesztyűk nélkül.

És eljött a nyár is, mert a tavasz ezt nem tudta, a vírus, a félelem és a halál ellenére is ott volt…mert a tavasz ezt mind nem tudta. Megtanította az embereknek az élet és az egymásrafigylés fontosságát.
Minden rendben lesz, csak maradj otthon, hogy megvédd magad és a környezeted, és élvezni fogod még az életet a szeretteiddel."

borítókép, azonnali.hu

Forrás: Coiff and Go

Megjegyzés küldése

 
Top