0


A felállított 13 faházakban a helyi sportolók vállaltak önkéntes szolgálatot, de bárki csatlakozhat, aki segítene szeretne.

A fertőtlenítő pontok a tervek szerint reggel 7 órától 11 óráig, illetve délután 2 órától este 6 óráig tartanak nyitva.

A fertőtlenítő és tájékoztató pontok a Dobó téren, a Katona téri piacon, a Barkóczy úti buszmegállóban, a Lajosvárosban a Brendon áruháznál, a Sas úti Sparnál, a Tesconál, a Kertész és Hadnagy utcák kereszteződésénél, a vasútállomásnál, a Baktai úti ABC-nél, a Hatvani temetőnél, Felnémeten a postánál, a Bervai ABC-nél, és a Vallon úton találhatók.

Önkéntesek segítik a rászorulókat országszerte

Egerben csaknem száz önkéntes vesz részt a rászorulók ellátásában és a koronavírus terjedésének megelőzését célzó akciókban. 

Ennek az összefogásnak az egyik városszerte jól látható eredménye, hogy önkéntesek közreműködésével Eger 13 forgalmas részén állítanak fel kézfertőtlenítő és információs pontokat, az önkormányzat járványellenes óvintézkedés-sorozatának részeként.

Tartós élelmiszerek és ételkiszállítás az időseknek a vidéki városokban 

Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám (Egységben a Városért Egyesület) szerdai sajtótájékoztatóján három, ingyenesen hívható zöldszám elindítását jelentette be. Ezen nem orvosok várják a kérdéseket, hanem a veszélyhelyzet esetén felmerülő ügyek intézését segítő szakemberek.borítókép, eger.hu

forrás: Eger TV, MTI

Megjegyzés küldése

 
Top