0

Ez az hely, amely télen is elvarázsol.

Felsőtárkány a gyönyörű panorámát kedvelők és a túrázni vágyók egyik kedvelt helye. Területének nagy része a Bükki Nemzeti Parkhoz tartozik, mely rendkívül változatos növény- és állatvilággal rendelkezik. Ám télen sem utolsó a táj látványa, amikor csak a hó takarja be a csupasz faágakat. 

A település határában számos patak ered, de a festői szépségű Felsőtárkányi-tó látványában is érdemes gyönyörködni. Télen sokkal nyugodtabb és romantikusabb, mint a nyári horgászszezonban. Ha egy teljes hétvégét itt töltenél, Eger közelsége is csábító lehet, ahol egy kellemes bortúrát is érdemes beiktatni.

Ha családi kirándulás, akkor Felsőtárkány

Felsőtárkány Egertől 11 km-re található a Bükk lábánál, csodálatos panorámájával és természeti adottságaival az egriek egyik kedvenc kirándulóhelye. Felsőtárkány megközelíthető autóval, távolsági busszal vagy egy kellemes, forgalomtól elzárt kerékpárúton.

Felsőtárkány ékköve a Szikla-forrás és tó. Piknikezésre, horgászásra, játszóterezésre és erdei tanösvények megtekintésére is lehetőségünk van itt, bár az ősfákkal körülölelt tó látványa önmagában is elbűvölő.


A falu fölött magasodó Vár-hegyen a kőkorszak óta mindig állt erődítmény, középkori várának pedig nyoma is alig maradt. Az oromra egy viszonylag rövid (10 perces) séta visz fel, a kilátás káprázatos.

Az Erdei Kisvasúttal Felsőtárkány vadregényes tájait ismerjük meg. A Varróházi megállónál lévő vadasparkban nézzük meg az őzeket és a muflonokat. A Kisvasút végállomása a Stimecz ház, innen túrázzunk fel a Vöröskő-forráshoz, amely tavasszal a leglátványosabb: a két méter magasra feltörő kristálytiszta víz igazi tavaszköszöntő, örömteli látvány.


forrás: femina.hu, visiteger.com

Megjegyzés küldése

 
Top