Közeledik a húsvét, amikor a böjt után ünnepi ételek kerülnek az asztalra. Hazánkban az élelmiszer-ellátás a járvány idején is zavartalan, így a boltokban, piacokon óriási a kínálat.
Antal Emese dietetikus, a Tét Platform szakmai vezetője elmondta: Fontos, hogy megbízható forrásból vásároljunk. Ebben az időszakban nagyon fontos a megfelelő élelmiszer-biztonság, a főzéssel például a vírusokat, kórokozókat tudjuk elölni.
A menüben helyet kaphat a retek, a paradicsom és még számos zöldség is, ez segíthet az egészséges táplálkozás fenntartásában. Aki böjtölt, annak magára a böjtre is rá kell készülnie, és fontos, hogy fokozatosan szoktassa vissza magát a bőségre.
A csokinyulak esetében minél magasabb kakaótartalommal bírót érdemes választani, erről a címkék segítségével lehet tájékozódni. Ami nagyon fontos még az a méret: nem kell az XXL-es nyulat megvenni, hiszen a gyerekek azt eszik inkább a főétkezés helyett. A csokoládé a szív-érrendszeri betegségek és a trombózis kialakulásának késleltetésében is segíthet, de csak ha mértékkel fogyasztjuk.
A címlapfotó illusztráció
forrás: M1
Megjegyzés küldése