0

Finom borok, klassz fürdők, az egri vár... kell ennél több? Aligha. Ha szereti a csillagokat, akkor térjen be a vártól csak néhány percnyi sétára lévő Eszterházy Károly Egyetem központi épületébe (Líceum) is, itt találjuk ugyanis a Csillagászati múzeumot, ahol 18. századi csillagászati eszközök találhatók. 

Ne hagyja ki az épület tornyának tetején Eger szemét, a Camera Obscurát sem, amely egy sötét szobában kivetíti a város látképét.

Néhány lépcsőfokkal feljebb, a torony panorámateraszáról 53 méter magasból saját szemünkkel is körbe nézhetünk a város felett.

És ha már Eger, akkor Egerszalókot sem érdemes kihagyni, különösen télen. Egerszalók igazi nevezetessége a föld mélyéből feltörő termálforrás és a lefolyó víz által létrehozott mészkődomb, mely az évek során sódomb néven vált ismertté.

A Saliris Resort gyógy- és wellnessfürdő kinti medencéiben akkor is lehet fürdőzni, ha a tájat hó lepte be. De részt lehet venni szaunaszeánszon, vagy akár boros kényeztetést (egri vörös szőlős fürdő) is lehet választani.

Megjegyzés küldése

 
Top