0
Elemes bútorok, NDK-s szőnyegek, és hamisítatlan retro bútorok mekkája volt a Domus.

A Domus 1974-ben tárta szélesre kapuit és szerezte meg a Közép-Európa legnagyobb lakberendezési áruháza  címet. A Centrum, a Sugár, valamint a Skála  mellett nagy népszerűségnek örvendett, és még a tőzsdén is jegyezték a Domus részvényeit.

1982, Városfal utcai tér, Egri Domus Lakberendezési Áruház és alatta az Express Önkiszolgáló étterem
Forrás. fortepan.hu

Az egykori piacvezető bútoráruház a vasfüggöny  mögött megteremtette a lakberendezési  kultúrát, aminek emlékét sok lakásban őrizzük még ma is egy kanapé, vagy szekrénysor formájában. Budapest  után Kaposvár, Miskolc, Kecskemét, Veszprém, Eger, Nyíregyháza, Zalaegerszeg, Pécs, Szolnok, Szeged, Győr, Debrecen és Székesfehérvár is büszkélkedhetett Domusszal, később csatlakozott Siófok  is.

Nemcsak az áruház, hanem maga az épület is kiemelkedő volt az átkosban: szakított a Kádár-korszak  építészeti stílusával, és valami egészen modern, újszerű formavilágot hozott Budapestre. A kezdetek kezdetén az áruház tetején gigantikus fényújság hirdette a Domus kínálatát.

Az évtizedekig tartó diadalmenet után a versenytársak, az Ikea és a Kika megjelenésével a Domus lassú halált halt, aminek csendes, szomorú záróakkordja a Róbert Károly körúti áruház bezárása volt. Az utolsó Domus 2011-ben húzta le a rolót örökre, minden felhajtást mellőzve.

Forrás. NLC.hu

Megjegyzés küldése

 
Top