0

Észak-Magyarország ékszerdobozának is lehetne nevezni a hevesi megyeszékhelyet, ami egyszerre viseli magán a történelem örökségeit, miközben rengeteg változatos programmal várja a látogatókat. 

A város főteréről, a Dobó István térről könnyen bejárható és belátható az egész város – ami épp az egyik legnagyobb előnye az az, hogy gyalog is minden megközelíthető távolságban van. Akár az Egri Csillagok miatt
mindenki által jól ismert egri vár, ahol különböző kiállítások és bemutatók során megismerkedhetünk a történetével, sőt felfedezhetjük akár a vár alatt futó kazamata titkait is.
A várostól természetesen nem lehet elválasztani a török hódoltság örökségeit sem, így itt van például a népszerű minaretis, ami amellett, hogy az országban a legjobb állapotban fennmaradt ilyen típusú épület, a világon is egyedülálló: ez az egyetlen ugyanis, aminek a tetején egy kereszt található. Nem messze tőle található a város törökfürdője, ahol hat medencében kapcsolódhatunk ki – melyek közül a legrégebbi 1610-ben épült.

A borok szerelmeseinek pedig nem érdemes kihagyni a Szépasszony-völgy nyújtotta lehetőségeket, ahol közel 150 pincét találhatunk, egyszóval itt biztosan mindenki megtalálja azt a nedűt, amit keres. 

A környéken van lehetőség vezetett borkóstolással egybekötött túrára is, de a tapasztalat azt mutatja, hogy akár egyedül, vagy kisebb társasággal is érdemes felkeresni a környéket.

Forrás: startlap.hu

Megjegyzés küldése

 
Top