0
A nyár egyik legnagyobb kedvence vitathatatlanul a fagylalt,de mi lenne, ha mostantól nem kellene érte elmenni a fagyizóig? Mutatjuk, hogyan készítheted el otthon a krémes, selymes, igazi vaníliafagyit úgy, hogy még fagyigépre sem lesz szükséged.

A fagylalt sokunk számára nem csupán hűsítő desszert, hanem igazi gyerekkori emlék. A krémesen olvadó klasszikus vaníliaíz, az első flat megidézi a gyerekkori nyarkat. Fagyigép nélkül is elkészíthető, igaz, némi türelem kell hozzá, de a végeredmény minden másodpercért kárpótol.

Fotó: Alamy

Hozzávalók:
  • 2,5 dl 3,5%-os tej
  • 5 dl 35%-os tejszín
  • 15 dkg cukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • egy csipet só
  • 6 db tojássárgája
  • 1 db vaníliarúd
Így készítsd el:
  1. A tejet és 3 dl tejszínt forrald össze a vaníliarúd kikapart magjaival
  2. A tojássárgájákat habosítsd fel a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverd hozzá a maradék hideg tejszínt
  3. A forró tejes keveréket lassan csurgasd a tojásos részhez, folyamatosan keverve
  4. Ezt az alapot alacsony lángon sűrítsd be, majd vedd le a tűzről, és folpackkal lefedve hagyd kihűlni
  5. Hűtőben pihentesd 2–3 órán át, majd fagyigépbe töltheted, vagy ha az nincs, fagyaszd le ¾ részben, majd robotgéppel keverd át – és ezt ismételd meg 4-5 alkalommal, míg el nem éred a selymes, gombócolható állagot
Tippjeink, hogy igazán krémes legyen:
  • Használj minél zsírosabb tejszínt és tejet, hogy krémes legyen a textúra
  • A felfőzést ne hagyd ki, ez segíti az állag kialakulását
  • Mínusz 11 fokon tárolva lesz a legjobban adagolható, mint a cukrászdában

A forrás eredeti helye: | Ridikül

Megjegyzés küldése

 
Top