A nyár egyik legnagyobb kedvence vitathatatlanul a fagylalt,de mi lenne, ha mostantól nem kellene érte elmenni a fagyizóig? Mutatjuk, hogyan készítheted el otthon a krémes, selymes, igazi vaníliafagyit úgy, hogy még fagyigépre sem lesz szükséged.
A fagylalt sokunk számára nem csupán hűsítő desszert, hanem igazi gyerekkori emlék. A krémesen olvadó klasszikus vaníliaíz, az első flat megidézi a gyerekkori nyarkat. Fagyigép nélkül is elkészíthető, igaz, némi türelem kell hozzá, de a végeredmény minden másodpercért kárpótol.
Fotó: Alamy
Hozzávalók:
- 2,5 dl 3,5%-os tej
- 5 dl 35%-os tejszín
- 15 dkg cukor
- 2 dkg vaníliás cukor
- egy csipet só
- 6 db tojássárgája
- 1 db vaníliarúd
Így készítsd el:
- A tejet és 3 dl tejszínt forrald össze a vaníliarúd kikapart magjaival
- A tojássárgájákat habosítsd fel a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverd hozzá a maradék hideg tejszínt
- A forró tejes keveréket lassan csurgasd a tojásos részhez, folyamatosan keverve
- Ezt az alapot alacsony lángon sűrítsd be, majd vedd le a tűzről, és folpackkal lefedve hagyd kihűlni
- Hűtőben pihentesd 2–3 órán át, majd fagyigépbe töltheted, vagy ha az nincs, fagyaszd le ¾ részben, majd robotgéppel keverd át – és ezt ismételd meg 4-5 alkalommal, míg el nem éred a selymes, gombócolható állagot
Tippjeink, hogy igazán krémes legyen:
- Használj minél zsírosabb tejszínt és tejet, hogy krémes legyen a textúra
- A felfőzést ne hagyd ki, ez segíti az állag kialakulását
- Mínusz 11 fokon tárolva lesz a legjobban adagolható, mint a cukrászdában
A forrás eredeti helye: | Ridikül
Megjegyzés küldése