0
Idén tizennégy helyi vendégház és pincészet csatlakozott a Pünkösi Tor-Túrához: szabadtűzön, illetve kemencében sült és főtt helyi ételkülönlegességeket kínáltak a látogatóknak. Noha a reggeli óráktól kezdve borús, esős idő volt, ez sem szegte kedvét az érdeklődőknek, hiszen több mint ezer kóstolójegyet adtak el.

Póczos Lászlóné főszervező, az Egerszalóki Turizmus Egyesület vezetője elmondta: az előfoglalások szerint az ország szinte minden tájáról érkeztek a különleges gasztro-túrára.

– Sopronból, Dunaújvárosból, Kecskemétről, Budapestről és Pécsről is többen jelezték részvételi szándékukat rendezvényünkön – árulta el a főszervező. – Már megfigyelhető, hogy rengeteg a visszatérő vendégünk, aminek nagyon örülünk. Sőt, az is évről évre tendencia, hogy Vecsés Pünkösdkor kiürül, és Egerszalókra érkeznek az ott lakók.


Az idei Tor-Túra díszvendége – mint az ország egy másik tájegységének bemutatója – a Csanádapácai Dohánylevél Hagyományőrző és Hagyományteremtő Egyesület volt, akik a békési ízeket hozták el a hevesi településre. Vendégszereplésük olyannyira sikeresnek számított, hogy a zsűri úgy döntött, a kolbászos pásztortarhonya és a csörögefánk érdemli ki az első helyet.

FOTÓ: Korsós Viktor  >>> GALÉRIA

>>> bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz -  (heol.hu)

Megjegyzés küldése

 
Top