0

Az egri Hegyvári Zoltán gasztroblogger célja, hogy megmutassa, sosem késő elkezdeni főzni tanulni.

Ha kicsit is jártasak vagytok az internet, valamint a főzés világában, akkor már bizonyosan jártatok gasztro-blogokon, ahol többnyire lelkes amatőrök mutatják be főzőtudományukat. Nos, egy ilyen blogger él Egerben is, de már nagyon kevesen mondanák rá, hogy amatőr. Profi szinten űzi a „konyhatündérkedést”, ő nem más, mint a Húsimádó.

– A feleségem és anyu is nagyon jól főznek, így sokáig nem volt arra igény, hogy én is belépjek a konyhába – mesélte az egri Hegyvári Zoltán, írói álnevén, a Húsimádó. – Aztán a fiaink ahogy nőttek, úgy az étvágyuk is egyre nagyobb lett, így kerültem én a tűzhely közelébe. Sarudon is van egy házunk, gyakran töltjük ott a hétvégéket, és ott már én főztem, sütöttem, főleg a grill mellett, aztán itthon, a konyhában Tomi fiammal kezdtünk el kísérletezni. Eleinte olaszos kajákat gyártottunk, majd ösztönből jött a többi és mindig nagy sikere volt az elkészült ételeknek. Az viszont hamar kiderült, hogy nem tudok grammokban gondolkozni, érzésből főzök – mondta Zoltán, aki a hétköznapokban feleségével, Eszterrel vezeti ingatlanügyekkel foglalkozó vállalkozását.

– A blog saját ötlet volt, amikor egy-két étek jól sikerült, lefotóztam, majd úgy döntöttem, felteszem a netre. Igazából eszembe nem jutott, hogy bárki is olvasni fogja. A szerkesztésnél figyeltem, mások hogy csinálják, és ami tetszett, átvettem. Fürdős Zét tartom a műfaj egyik legjobbjának.

A fázisfotók készítése nálam alapgondolat volt, mivel tudom, hogy egy kezdőszakács nem feltétlenül tudja, minek hogyan kell kinézni. A „húsimádó” elnevezés is egy véletlennek köszönhető, és noha valóban szeretem a húsételeket, ma már nem csak azt főzök. A videókat a fiam veszi fel, és vágja meg. Ha mostanában teszek fel egy receptet, akkor 3-4 ezren is rákattintanak az oldalamra, de „csendes” napokon is van 6-700 látogató a blogon. Az egész úgy kezdődött, hogy az egyik nagy hírportál kitette a főoldalára a posztomat, és akkor kaptak rá az írásaimra az emberek. A kommentelők is főként dicsérnek vagy építő kritikát fogalmaznak meg, aminek nagyon örülök, és ezek adják az újabb inspirációt a következő főzéshez – idézte fel a 2013-as kezdeteket a blogger.

Hegyvári Zoltán elárulta, hogy a munkája miatt a főzésre leginkább csak hétvégén jut ideje, akkor készülnek el a felvételek – és a gyerekek is akkor vannak otthon –, majd a saját szájíze szerint megfogalmazott receptet csak a hét elején írja meg, ezért van az, hogy általában hétfőn vagy kedden frissül az oldal.

– Egy ismerősöm egyszer felháborodva, de viccesen azt mondta, hogy ne hétfőn tegyem már fel a receptet, ne kínozzam, mert akkor tart gyümölcsnapot – mesélte nevetve.

– A bloggal legfőképp' az a célom, lévén már 50 éves elmúltam, hogy megmutassam, sosem késő elkezdeni főzni tanulni. Ez a születésnapom igen emlékezetes volt, mivel a családomtól és a barátaimtól egy gázzal működő grillsütőt kaptam, aminek azóta a megszállottja lettem. Csodás húsokat, hamburgereket készítettünk már rajta a teraszon, mindenkinek csak ajánlani tudom. Jó találmány – mondta.

Zoltán még véletlenül sem akarja felvenni versenyt a tanult szakácsokkal és éttermet sem szeretne nyitni, ez nem is célja, tisztában van a szakmában uralkodó hierarchiával. A továbblépésben, fejlődésben viszont gondolkozik: már sikerült néhány támogatót találnia, akik szívesen adják a nevüket a blogjához. Most az egyik legfőbb vágya, hogy elterjessze a marhahús felhasználás kultúráját Egerben, ezért már felvette a kapcsolatot néhány tenyésztővel az országban, de még nem járt sikerrel, mivel minőségi termékeket keres.

- bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz - heol.hu

Megjegyzés küldése

 
Top