0

Királyok Kora egy többszereplős összefogásból létrejött rendezvény, melyet a Magyar Honvédség, a Honvédelmi Minisztérium és hagyományőrző egyesületek hoznak létre. Célja a katonai hagyományok, a nemzeti értékek erősítése, különböző történelmi korok bemutatása, a Magyar Honvédség népszerűsítése.

A programsorozaton a középkor különböző korszakai jelenednek meg, nagy magyar királyok harcosai, katonái, lovagjai kerülnek bemutatásra. A Debreceni Történelmi Korok csapata mellett a Kisújszállási Szabad Lovagok Egyesülete és a Sárospataki Lovagok Egyesülete jelenik meg, hogy egy-egy történelmi kort mutasson be a közönségnek.

A nap folyamán sor kerül a hagyományőrző egyesületek bemutatóira, ahol a viseletekről, fegyverekről vértekről lehet hallani, és a katonai hagyományőrzők össze is csapnak párviadalok keretén belül a közönség előtt. Sor kerül továbbá tűzfegyveres bemutatókra, melyek alatt a lovagkornak véget vető elöltöltős muskéták szólalnak meg.

A vár előtt felállított katonai tábor, fegyver és páncél kipróbálási lehetőség, népi játszóház várja a látogatókat.

2016. október 22. szombat, 10:00–16:00

Diósgyőri vár hivatalos oldala
Vár utca 24., Miskolc, 3534

Jegyek megvásárolhatóak
www.diosgyorivar.hu

PROGRAM
10.30 Megnyitó - beszédet mond a Debreceni Történelmi Korok Egyesületének elnöke
10:45 Díszsortűz
11:00 A Sárospataki Lovagok Egyesületének bemutatója
12:30 A Kisújszállási Lovagok Egyesületének bemutatója
14:00 A Debreceni Történelmi Korok bemutatója
15:15 Tűzfegyveres bemutató (Debreceni Történelmi Korok Egyesülete)
16:00 Párviadalok
16:30 A rendezvény zárása
A nap folyamán a bemutatók között lehetőség nyílik a felállított középkori katonai táborban fegyver és páncél kipróbálásra, vívásra, íjászatra. A népi játszóház különböző elemei színesítik a katonai tábort, melyek szintén kipróbálásra várnak.

facebook esemény oldal >>>

Megjegyzés küldése

 
Top