0

Nézzétek meg, milyen rendezvényeket tartanak a hétvégén Heves megyében! Van miből válogatni, sok-sok színes rendezvény. :)

Péntek

EGERBEN Ingyenes francia társalgási klubot indítanak a Bródy Sándor Könyvtár Zenei és Idegennyelvi Gyűjteményben. A beszélgetést heti egy alkalommal, péntekenként 16.30-tól tartják.

Szombat

EGERBEN Gárdonyi emléknapokkal tiszteleg a Dobó István Vármúzeum az egri remete előtt. Október 28-ig, a múzeumpedagógiai tematikus napok során, a hétköznapokon 9-től 15 óráig négyféle foglalkozás közül választhatnak az érdeklődők. Szombaton Gárdonyi Napot tartanak: lesz Gárdonyi-kuckó, irodalmi játszóház családoknak, kincskereső játék Gárdonyi művei nyomán, vendégség a Gárdonyi Emlékházban, majd délután irodalmi kávéház a Dobó-bástyában: verskoncertet ad a Kávészünet zenekar.

KÁPOLNÁN a Margaréták Hagyományőrző Egyesület Nótaköre 14 órakor rendezi meg a VII. Nyugdíjas Dalosok és Nótakedvelők Találkozóját a Három Hárs Művelődési Ház nagytermében.

POROSZLÓN Kemencés szombatot tartanak 12 és 15 óra között.

SZARVASKŐBEN Csipkebogyó Fesztivált rendeznek az Állomáskerti Szabadidőparkban. Csipkebogyóból készült lekvárok, fellépések, hagyományos játékok, kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket.

ZAGYVASZÁNTÓN délelőtt 9 órától 12 óráig zsibvásár lesz a Patika mögötti parkban. A Zagyvaszántói Nők Társasága az őszi nagytakarítás jegyében ismét megszervezi a vásárt, ahol a már megunt vagy csak nem használt, de mások által még használható dolgokat árusítják ki. Ezek között lehet ruházat, játék, elektronika, növény vagy éppen lakásdekoráció. A rendezvényt rossz idő esetén egy későbbi időpontban tartják meg.

Vasárnap

EGERBEN péntektől vasárnapig tart az Éneklő Magyarország Regionális Kórusfesztivál a Bartakovics Béla Közösségi Házban. A nyitóhangversenyt pénteken rendezik 18 órától, közreműködik a Corelli Consort. A fesztivál védnöke Szőnyi Erzsébet a Nemzet Művésze Kossuth-díjas zeneszerző.

Megjegyzés küldése

 
Top