0
Eger, Észak-Magyarországon, egy lenyűgöző története, egy maroknyi szórakoztató látnivaló, közeli szőlőhegyek, és egy szerény bája - de kevés tömeget.

Csak két óra vonattal Budapest, Eger teszi ideális bevezetés a kisvárosi tartozik. Bolyong az utcafront a lakosok járni a rutin közepette szép barokk épület, nézte át Magyarország legfontosabb várat.

Dobó tér, emlékezve Eger 1552 győzelem oszmán ostrom, áll a város szívében.

Míg érintetlen, Eger nem ismeretlen. Ez híres, mint a város, hogy minden nehézség ellenére sikeresen feltartóztatta a török ​​előrenyomulás Európába. Munka az utat felfelé a Balkán-félsziget, 60000 törökök érkeztek Eger szeptember 11-én, 1552 Néhány 2000 Eger lakosok, harc belül a kastély védőfallal tartott a vonal ellen, a közeledő támadók. Miután a 38 napos ostrom, a törökök visszavonultak a vereséget.

Sajnos ők vissza 1599 és ezúttal sikerült meghódítani a vár. A törökök kifosztották a várost, és irányította a régiót közel egy évszázada. Bizonyíték, hogy idő maradt hátra; keresse meg a 130 láb magas minaret és a hagyományos török ​​fürdőben. (A befolyásos Battle Bécs 1683-as sikerül eltüntetni a török ​​veszély teljesen.) De természetesen Magyarország őrzi Eger győzelme, nem a vereség, és ez vár a hangsúly a hazafias tanulmányutak a hallgatók az ország egész területén.

Egy tökéletes Eger napon kezdődik, egy sétát a színes termékek piacán.

Egy tökéletes nap Egerben kezdődik böngészhet a színes termékek piacán, és egy kis gomb barangolni a vár itt húzódó.

Aztán irány a kollégium épület úgynevezett Lyceum, hogy látogassa meg a könyvtár és a csillagászat múzeum, és mássz fel a borzongatóan low-tech camera obscura. Vegyük a déli orgonabemutató a katedrális az utca túloldalán a Líceum (csak főszezonban). Délután lazítson a téren, vagy még jobb, egy termálfürdő (Eger, vagy Salt Hill Thermal Spa közeli Egerszalók). Ha szüksége van több köze, fontolja meg egy meghajtót a vidéken (beleértve a látogatások a helyi borászok -, hogy részleteket Eger turisztikai információs iroda).

Egészítik ki a napot vacsora Kis Dobó tér, vagy egy látogatás az egri turisztikai bor barlang a Szirének-völgyben.

A szív Eger Dobó tér elnevezett Dobó István, aki megparancsolta a város erők ostroma 1552 uraló tér van a fotogén Minorita-templom, gyakran mondják, hogy a legszebb barokk templom Magyarországon (bár egy kicsit kopott belül ). A közelben található a fedett piac, mely egy kis ízelítőt a helyi életet. Az egri vár , helyén a 16. századi ostromot lebeg felett. A vár területén található több kisebb múzeumok, beleértve a történelmi múzeum, képtár, börtön, valamint a felszín alatti ablakszárnyat. De a leghasznosabb módja, hogy látogassa meg a vár vándorol az alapon, és élvezze a kilátást.

A Minorita templom Dobó tér egyik legszebb Eger számos barokk épület.

Tavaszi előre több évszázados egy látogatás a Líceum. A 18. század közepén, Eszterházy Károly püspök akart egyetemi Egerben, de Habsburg Mária Terézia nem engedte meg. Ehelyett Eszterházy épült ez az elegáns barokk tanárképző főiskola, amely még mindig a vonatok a helyi tanárok.

A főiskola három érdekes múzeumok: a könyvtár (60.000 könyv több mint 30 nyelven polcos furcsa, méret szerint); A csillagászati ​​torony, néhány poros Stargazing eszközök és a meridián vonal a padlón (a pont a napfény táncot ezen a vonalon minden nap dél körül); és a szórakoztató 18. századi camera obscura. Miután belépett a sötét szobába, és köré egy nagy tál, mint a vászon, a vezető legyek akkor utcáin Eger.

Süllyeszthető vissza a 21. században, a város új "élményfürdő" a termálfürdő , mely vízesések, fúvókák, buborékos szórakoztató, és hét különböző hőmérsékletű medencék. Letelepedjenek, és töltődjön fel Eger varázsa.

Talán a legfontosabb, Eger híres bor. Amikor a török ​​hódítók elfoglalták Eger, lakók költöztek a völgybe szomszédban élő barlangokban vájt domboldalon. Végül a Egerites költözött vissza a városba, és a barlangok lett borospincék. Jelenleg több mint 300 ilyen barlang a völgyben délnyugatra Eger, melyek közül több is nyitva áll a látogatók. A legjobb választás ilyen barlangok van a Szirének-völgyben. Ez egy szórakoztató jelenet - borászok mutatja ki a legújabb évjárat, étellel, piknik asztal, és becsípett turisták ömlött ki az utcára. Élvezze néhány társaságában egy helyi borász, örülök, hogy felfedezték a magyar Back Door gem Eger.

Rick Steves és Cameron Hewitt

Cameron Hewitt a társ-szerzője Rick Steves Budapest útikönyvet .

a cikk eredeti helye - ricksteves.com

Megjegyzés küldése

 
Top