0

Eger a biztosan a mi helyünk, a mi fürdővárosunk, ahol garantáltan jól tudjuk magad érezni, és ha már bejártuk a történelmi belvárost, megnéztük az Egri várat, végig boroztuk a Szépasszony-völgy pincéit, , akkor kipihenhetjük magunkat a termálfürdőben, sőt, stílusosan felfrissülhetünk a Török Fürdőben is.

A termálfürdő az Eger-patak mellett, a belvárostól és a vártól pár száz méterre, a városközpontban, egy gyönyörű parkban található. Ősplatánjai, ciprusai több száz évesek, a díszmedencékben trópusi eredetű növények is láthatóak. A hat gyógyvizű medencén kívül versenymedence, csúszda, dögönyöző és a kicsiknek vízi élményvár nyújtanak felejthetetlen kalandokat.

Eger történelmi hangulata, különösen a nemzetközi szinten is ritkaságszámban menő Török Fürdő épülete már önmagában véve is egyedi, melyben megőrizték és továbbfejlesztették az autentikus török hangulatot. A létesítmény beutaltakat és pihenni vágyó vendégeket egyaránt fogad.

A Török Fürdőben három gyógyvizes medencét és három vízforgatós medencét alakítottak ki. Ezeknek gyógyászati időszakban is jelentőségük van, hiszen 34, 36, 38 Celsius fokos vizekről van szó, hétköznap délutánonként és hétvégeken pedig, amikor wellness üzemmódban működik a fürdő, különböző élményelemekkel is gazdagítják a kínálatot.

A látogatók gyógyvizes kezeléseket, víz alatti tornát, illetőleg a gyógyászati részlegen masszázst, iszapkezelést, fizikoterápiai, illetőleg tangentor (víz alatti sugármasszázs) kezelést vehetnek igénybe.

Különböző masszázsokra, wellness kádfürdőkre, illetve a régi korba „visszakalandozó" török masszázsra, amihez hammam (masszázs, gőz, leöntő fürdő) helyiség is tartozik, pedig külön belépőt lehet váltani. A vendégek számára pihenőhelyiség is rendelkezésre áll, ahol relaxálhatnak szaunázás, fürdés után.

A fürdő forrásai különleges kincsnek számítanak: Magyarországon egyedülálló módon a Török Fürdő épületében napi 3 ezer köbméter 31 fokos radioaktív gyógyvíz tör a felszínre.

TIPP! Szálláshelyek Egerben >>

 

fotó: eger.hu

a cikk eredeti helye - ITTHON

Megjegyzés küldése

 
Top