0

Ha létezne egy lista azokról hazai a fürdőkről, amelyeket legalább egyszer az életben mindenkinek muszáj felkeresnie, biztosan ott lenne a dobogós helyezettek között a Miskolctapolca Barlangfürdő.

Ha szeretnénk több százezer éves, természet alkotta barlangjáratokban fürödni és élvezni a vadvíz áramlatának kellemes masszírozását, mindenképpen el kell látogatni ide!

Reggeltől estig tartó élvezet

A tavalyi évben Az Év Fürdőjének is megválasztott fürdőkomplexum egy óriási, csodálatos ősfákkal szegélyezett parkban vár minket fürdő- és wellness szolgáltatásaival. A fürdő elképesztő látványával, csodás levegőjével és egyedi építészeti megoldásaival már első látásra ámulatba ejti az ideérkezőket. A hosszabbított nyitvatartásnak köszönhetően most még tovább élvezhetjük a barlang köré kialakított fürdő varázsát, hiszen május elejétől már reggel kilenctől egészen este nyolcig várják vendégeiket. A Barlang Aquaterápiás részlegének nyitvatartása is hosszabb, nyáron reggel nyolctól egészen este hétig vehetjük igénybe szolgáltatásait.


Fürdőzés a barlangban

Miskolctapolca és a térség kincse a Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang, melyet a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból. Miskolctapolca már a 13. századtól kezdve fontos szerepet töltött be Miskolc életében, a több száz éve itt épült Bencés monostor romjai a Barlangfürdő bejáratánál találhatóak. Az egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdőben valódi cseppkőbarlang tereiből és folyosóiból alakították ki a fürdő fedett részét, így a természet fedett uszodájában élvezhetjük a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben erejét és a tiszta levegőt, miközben megcsodálhatjuk az Európában egyedülálló természeti képződmény különleges formáit.


Bármeddig fürdőzhetünk

A Miskolctapolca Barlangfürdő levegője gyógyhatású, allergiás problémák esetén is ajánlott. A barlang vizének sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké  - nem éri el az 1000 milligramm/litert sem - így korlátlan ideig lehet benne fürdőzni. A nyári időszakban nemcsak a barlangban fürdőzhetünk, a Miskolctapolca Barlangfürdő a fedett részleg mellett összesen hat, élményelemekkel felszerelt medencét kínál.


A jellegzetes, az évtizedek során a Barlangfürdő jelképévé vált kagylómedence, valamint a tavifürdő élménymedence pihenést és kikapcsolódást, az úszómedence pedig sportolási lehetőséget kínál. A legkisebbeket játékokkal, csúszdákkal és csobogókkal felszerelt gyermekmedence várja. A fürdő óriási, több mint három és fél hektáros zöld területen, gyönyörű parkban várja a látogatóit, ahol napozni, pihenni, játszani lehet.


Szauna szeánszok minden nap

A Miskolctapolca Barlangfürdő egy elkülönített, csendes részén télen-nyáron igénybe vehetjük a szauna világ szolgáltatásait. A fürdőben több lávaköves finn szauna, gőzkabin és infraszaunák várják az ellazulni, felfrissülni és méregteleníteni vágyó vendégeket, akiknek szaunázást követően a 16-18 °C-os merülő medencével, vagy hagyományos zuhannyal van lehetőségük visszahűteni felhevült testüket. A forróság rajongóit naponta többszöri alkalommal szauna szeánszokra is invitálják, ahol igény szerint fűszeres vagy citrusos felöntéseket kínálnak a szaunamesterek.


Sport és gyógyulás

A fürdő területén gyógyászati részleg is működik, ahol igény szerint orvosi javaslatra és OEP támogatással is igénybe vehetők a szolgáltatások. Kellemes, családias környezetben frissítő-, és wellness masszázsokat és számos gyógyászati szolgáltatást kínálnak. Emellett a mozgás szerelmeseit szakképzett edzők és gyógytornászok várják fitt órákkal: testébresztő, nagylabdás pilates, gerinctorna, aquafitness és bodyARTTM foglalkozásokkal.


forrás: termalfurdo.hu

Megjegyzés küldése

 
Top