0

A Városgondozás Eger Kft. tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a város közterületein található vadgesztenyefák védelme érdekében permetezést végez június 19. és július 9. közötti időszakban éjjel 22.00 és 3.00 óra között - informálta portálunkat Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala csütörtökön.

Közölték azt is, hogy a munkavégzés időpontja várhatóan a megjelölt intervallum első két napja, de kedvezőtlen időjárás, vagy egyéb előre nem látható körülmény miatt a növényvédelmi munkálatok elhúzódhatnak.

A permetezés során a felhasználásra kerülő szerek a következők: Dimilin 25 WP  rovarölő (0,5 kg/ha); Decis Mega rovarölő (0,25l/ha ); Topas 100 EC gombaölő (0,5 l/ha); Silwet tapadásfokozó (0,15 l/ha). A szerek munka-egészségügyi várakozási ideje 0 nap, élelmezés-egészségügyi várakozási ideje 21 nap, méhekre mérsékelten veszélyesek, vizekre kifejezetten veszélyesek.

Kérik, hogy a védekezés időpontjában a vadgesztenyefák közelében lehetőleg ne tartózkodjanak, az ablakokat szíveskedjenek bezárni, a fák alatt ne parkoljanak.

Megjegyzés küldése

 
Top