0

2017. augusztus 5-én, szombaton a Kékes-Észak Erdőrezervátum kincseinek felkutatására indulunk.

A nagy kánikula elől a Mátra legnagyobb erdőségében, több száz éves fák és hatalmas sziklafalak árnyékában keresünk menedéket, hideg forrásvizet kortyolgatva hűsölünk majd renegeteg erdei szépséget és látnivalót megismerve.

A túra 8 éves kor alatt nem ajánlott. További információk a kékkel szedett továbbiak gombra kattintva érhetők el.

Túravezető: Demecs Norbi. 
A részvétel díja 600 Ft/fő. A részvétel előzetes regisztrációhoz illetve jelentkezéshez nem kötött. A túrán való részvételhez a megadott időpontban és találkozási ponton kell megjelenni.
Részvételi díj fizetése a helyszínen, a túra indulása előtt, kizárólag készpénzben. A részvételi díj lecsatlakozás vagy a túra félbeszakítása esetén is ki kell fizetni.
A részvételi díj tartalmazza a részletes túravezetés és információszolgáltatás, a túrakísérés, a szervezés és izomlazító nyújtás díját.

A túra során részletes túravezetésnek köszönhetően lehetőség lesz a helyi legendák, hagyományok és népszokások, természeti érdekességek, látnivalók, erdőtípusok, nevezetes épületek illetve helyszínek, látnivalók teljes körű megismerésére, emellett megismerkedhetünk a helyi kőzetek geológiai múltjával, legendavilággal.

Általános tájékoztató a túrával, túrázással kapcsolatban:

- A túra során egy hosszabb pihenő szünetben lesz lehetőség az otthonról hozott étel és ital (szendvics, csokoládé, rágcsálnivaló) elfogyasztására; valamint többször tartunk rövid technikai szüneteket;
- A túravezető tempóját kövessük, ne maradjunk le, a túravezetőt és a túrakísérőt ne előzzük meg, illetve ne hagyjuk le;
- Maradjunk mindig a túraösvényen, tartsuk be a túravezető által a túra elején elmondott tanácsokat;
- A túra előtt vagy alatt mellőzzük az alkoholos italok fogyasztását és a dohányzást;
- A túra során vigyázzunk magunkra és túratársainkra;
- A nagy létszám miatti várakozás esetén legyünk türelemmel, várjuk be túratársainkat az egyes megállóhelyeken.
- Kizárólag kényelmes öltözetben, időjárásnak megfelelő réteges ruházatban, hosszú nadrágban illetve túracipőben vagy bakancsban túrázzunk;
- A túra alatt tiszteljük meg a túravezetőt és társainkat példás magatartással.

A túra részletei: 2017. 08. 05. szombat
Indulás/találkozás: 10.00 Mátraháza, autóbusz állomás (Üdülőház Mátraháza)
Itt a részvételi díj helyszíni fizetése, gyors adminisztráció. Indulás 10.10-kor
Útvonal: Mátraháza - Veronika-rét (reggeli izomlazító nyújtás) - Síugrósánc - Tündi-forrás - Erdőrezervátum - Sor-kő - Északi-sípálya - Gabi-halála - Petőfi-forrás - Pisztrángos-tó (ebédszünet) - Kőris-mocsár - Régi sípálya - Som-tető oldala - Vörösmarty th. - Nagy-hidas-patak - Mátraháza.
Időtartam: kb. 5 óra
Táv: kb. 12-14 km
Szintkülönbség: kb. 300 m
Nehézségi szint: könnyű-közepes

A túra körtúra, így az indulási és érkezési helyszín azonos.

Vásárolj emlékbe hűtőmágnest vagy ajándéktárgyakat, hogy soha ne felejtsd el ezt a csodaszép élményt! Az ajándéktárgy a túra helyszíneinek egyikét ábrázolja. A hűtőmágnest a túra ebédszünetében, 400 Ft/db ellnében a túravezetőnél tudjátok megvásárolni.

+Infó: Buszindulás Budapestről 8.15-kor.
Gyöngyösről: 9.30-kor
Visszafelé Gyöngyösre és Budapestre: 15:43-kor.
További menetrendekről és csatlakozásokról a menetrendek.hu oldalon lehet tájékozódni.
Gépkocsival érkező vendégeink számára Mátraházán, a nagy parkolóban van lehetőség parkolásra.

A túrán a fegyelmezett, békés, nyugodt kutyusokat nagy szeretettel, díjtalanul várjuk.

Kérdés esetén lépj velünk kapcsolatba, kérdezz bátran!
Kapcsolat:
Demecs Norbi
www.facebook.com/ilovematra
ilovematra.ilovehungary@gmail.com

Várunk Mindenkit nagyon sok szeretettel!

A túra eső vagy rossz idő esetén elmarad (Csak előzetes bejelentés esetén!). A programváltozás jogát fenntartjuk, a túrát elmaradása esetén nem vagyunk kötelesek pótolni! Eseményeinket egyenlőre kizárólag a Facebookon hirdetjük, így minden információt, a túra esetleges elmaradását is csak itt tudjuk feltüntetni! A túra esetleges elmaradásáról Mindenkit nyilvánosan tájékoztatunk a facebook-hírfolyamban, az eseményben illetve az idővonalon, legkésőbb az esemény kezdete előtt 3 órával! Kérünk Mindenkit ebben az időpontban fokozottan figyelje a Facebookot illetve az eseményt! A túrán mindenki csak saját felelősségére vehet részt, a túrán történt esetleges balesetek, rosszullétek vagy károk miatt az I love Mátra felelősséget nem vállal! A túrán szakszerű, azonnali orvosi ellátást nem tudunk biztosítani, vészhelyzet esetén a Kékes Kutató-Mentő szolgálat értesítendő.
Tájékoztatásul közöljük, hogy a rendezvényen, annak teljes ideje alatt kép- és hangfelvételek készülnek, melyeket a szervezők a rendezvény népszerűsítésével kapcsolatosan vagy saját célokra a későbbiekben nyilvánosságra hozhatnak és felhasználhatnak.

 I ♥ Mátra Facebook

Megjegyzés küldése

 
Top