0

A közelmúltban két rangos borverseny zajlott az Egri borvidéken, ahol kiváló eredményeket értek el az egri borászatok.

Az érmesek az okleveleiket már megkapták, a kategóriagyőztesek, Champion-díjasok és különdíjasok az Egri Bikavér Ünnep csütörtöki megnyitóján vehetik át az elismeréseket. A XXI. Egri Borvidéki Borversenyre 34 borászat 181 bormintával nevezett.

Hét kategóriában bíráltak a zsűritagok, aki végül 1 nagyarany, 47 arany, 121 ezüst és 6 bronzérmet osztottak ki. A júniusban, Verpeléten megtartott IV. Országos Hárslevelű Borversenyre 64 minta érkezett szerte az országból. Ezen a megmérettetésen is született egy nagyarany elismerés, ezen túl 14 arany, 40 ezüst és 7 bronzérmet osztottak ki a bírálók.

Az Egri Bikavér Ünnepen a borvidéki borverseny legjobb fehér, vörös és rozé és desszertbora elismerés mellett a legjobb Egri Bikavér, legjobb Egri Csillag, a legjobb Debrői Hárslevelű készítője is különdíjat kap. A hárslevelű borverseny különdíjait a legjobb hárslevelű, a legjobb Debrői Hárslevelű, a legjobb késői szüretelésű, a legjobb muzeális és a legjobb desszert hárslevelű bor kapja. Ugyancsak itt adják át a Champion-díjat, és Verpelét város önkormányzatának különdíját is.

Fotó: Busák Attila

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: HEOL.HU

Megjegyzés küldése

 
Top