0

Az elmúlt tanévekhez képest idén sokkal több, 80 diplomát adott ki az Egri Hittudományi Főiskola. A diplomaosztó ünnepség szentmisével vette kezdetét a Szeminárium kápolnájában, amelyet Dr. Ternyák Csaba érsek mutatott be a Főiskola tanáraival.

A szentmise elején Dr. Dolhai Lajos rektor köszöntötte a megjelenteket. „Mind az új hitoktatók és hittanárok, mind pedig családtagjaik nagyon sok áldozatot vállaltak azért, hogy megkapják a megérdemelt diplomát, hiszen család és munka mellett levelező tagozaton végezték tanulmányaikat.

A Prédikátor könyvében olvashatjuk, hogy meg van az ideje a vetésnek és meg van az ideje az aratásnak is. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a mai nap a bőséges aratásnak az ünnepe.” – mondta a rektor. Köszöntőjében kitért arra, hogy többféle formában történik a Főiskolán a hitoktatók és hittanárok képzése.

Ebben az évben harmincan kaptak katekéta alapszakos diplomát, tizenöten hittanár nevelő mester fokozatú diplomát, és idén újdonságként harminckilenc pedagógus 2 féléves képzésük végén olyan oklevelet kapott, amely feljogosítja őket arra, hogy egyházi vagy állami iskolában a másik tanári szakjuk mellett hitoktatást is végezzenek.

 „Az egyházmegyének nagy szüksége van jól képzett katekétákra és hitoktatókra, akik megfelelő felkészültséggel segítik a papokat a hitoktatásban és az Evangélium hirdetésében.” – zárta köszöntő szavait a rektor.

bővebben a cikk erdeit helyén olvashatsz: eger.egyhazmegye.hu

Megjegyzés küldése

 
Top