0

Hazánk legnagyobb többnapos ifjúsági találkozója zajlik jelenleg Egerszalókon, ahol közel ezer katolikus fiatal gyűlt össze azért, hogy elmélyüljenek hitükben. Megkérdeztük a fiatalokat, miért szeretik Szalókot.

A nagyszabású rendezvénysorozatot idén július 12. és 16. között rendezik meg, mottója: Kaptunk jelet. Az eseményre az előzetes adatok szerint hétszáz fiatalt várnak, azonban a hétvége folyamán ez a szám valószínűleg emelkedni fog, olyankor több család is kilátogat a helyszínre.

Koncertek, előadások és kiscsoportos beszélgetések várják azokat a fiatalokat és családokat, akik a napokban ellátogatnak az immár 34. alkalommal megrendezett Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlatra. Az idei esemény különlegessége, hogy több jubileumot is ünnepelnek, így a rendezvény védnöke, Kerényi Lajos atya pappá szentelésének 65. évfordulóját is.

A résztvevők közül legtöbben iskolások, sokan évek óta visszatérnek a táborba. Elsősorban a közösség, valamint a lelki feltöltődés vonzza őket, de vannak, akiket egy-egy előadó, vagy éppen a változatos zenei kínálat csábít már évek óta.

Fotó: Berán Dániel

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: HEOL.HU

Megjegyzés küldése

 
Top