0

Az erdészeti és turistaútjaink egy kivételével járhatók, bár a zivatarokkal tarkított hét után sáros, felázott talajra is számíthatnak mind a Mátrában és a Bükkben is.

Örömmel jelezzük, hogy az Istállós-kői-barlanghoz, a Gloriette-tisztásról vezető turistaút felszabadítása megkezdődött, de még mindig nem járható.

A munka befejezését jelezni fogjuk. A Szilvásváradi Állami Erdei Vasút utasai részére így a faluba vezető út mentén ajánljuk természeti látványosságainkat és a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumot. A Mátravasút vonatai Gyöngyös-Mátrafüred és a Gyöngyös-Szalajkaház vonalon menetrend szerint közlekednek.

Felsőtárkányból a Stimecz-házhoz közlekedő erdei vasúttal remek piknikező helyre látogathatnak és megtekintik a Vöröskő-völgyi erdei tanösvényt, de ne felejtsék, hogy országos tűzgyújtási tilalom van érvényben! Ennek értelmében tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon. Mégsem kell azonban reggeli kávé és meleg étel nélkül maradniuk az erdőben túrázóknak, hiszen – az erdőtörvény alapján – gáz égőfejet és zárt tűzterű sütő-, főző-, melegítő eszközt használhatnak, noha ezekkel is fokozott óvatossággal kell eljárniuk.

Útakadályokról nincsen tudomásunk, ettől függetlenül előfordulhat egy-egy bedőlt törzs illetve koronarész az ösvényeken. Sok, korábban meggyengült fa ugyanis eseti jelleggel ledőlhet/ett a legutóbbi ellenőrzésünk óta és ez akár később is bekövetkezhet.

Amennyiben komolyabb akadályozó tényezővel találkoznak, kérjük, hogy értesítsék erdészeti társaságunkat. (egererdo@egererdo.hu)

Aktuális információkat közösségi oldalunkon találnak: www.facebook.com/egererdo

Megjegyzés küldése

 
Top