0

A Neoton története évtizedekre nyúlik vissza. Az alapítók Pásztor László és Galácz Lajos a hatvanas évek közepén, a KÖZGÁZON hozták össze a zenekart.

A kezdetben Neoton néven futó formáció 1968-ban megnyerte az országos Ki mit tud?-ot, és ugyanebben az évben megjelent első nagy slágerük is, a Kell, hogy várj. 1971-ben került a polcokra az első lemezük. A mára legendássá vált együttes olyan örökzöldekkel ajándékozta meg a közönséget, mint a Szép nyári nap vagy a 220 felett, amiket ma is szívesen játszanak a rádiók.A Neoton története során sokféle néven létezett, legnépszerűbb mégis mind közül a Neoton Família volt, 1977-1990 között.

Az igazi siker 1979-ben a Napraforgó c. lemezzel adatott meg a zenekarnak. Attól kezdve a vokális popzenét játszó csapat sikert sikerre halmozott. Japánban tíz évig voltak jelen, számos aranylemezt tudhattak ott maguknak. Spanyolországban a Santa Maria, Don Quijote a slágerlisták sztárja volt. 1983-ban Tókióban, a Yamaha Fesztiválon Nagydíjat kaptak Time goes by c. dalukért. Az 1988-as Olimpiai Játékok egyik kedvelt dalát is Mándoki László és Csepregi Éva énekelte.

Az egykori Famíliából színpadon volt Csepregi Éva, Végvári Ádám, Baracs János, Lukács Andi és Lukács Laci, a dobos pedig nem más, mint Éva fia, Heatlie Dávid, azaz a muzsika valóban családban marad…

Szépasszonyvölgyi Márai Aktív Turisztikai Látogató Központ

Fotó: Lénárt Márton

Megjegyzés küldése

 
Top