0

Ha ősz, akkor kirándulás, túrázás! Idén is van 10 okunk arra, miért érdemes ősszel is Miskolcot választani.

1. Ősszel igazi színkavalkád várja a túrázókat a Bükk erdőségeiben, érdemes tehát túracipőt is becsomagolni. Lillafüredi indulás esetén családok, barátok megkereshetik Lilla kincsét is, amihez a térképet a barlangok bejáratánál lehet kérni. Aki csak rövidebb sétára vágyik, a függőkert teraszairól csodálhatja a vízesést és a Hámori-völgyet. Lillafüred 2015-ben a TripAdvisor Kiválósági Tanúsítványát is megkapta.

2. Igazi időutazáson vehet részt az érdeklődő Miskolcon, hiszen a Diósgyőri vár visszarepít a középkorba, ahol udvarhölgyek és lovagok szórakoztatnak, miközben megismerhető, milyenek voltak a hétköznapok az 1300-as évek végén. A Diósgyőri Vár is megkapta a TripAdvisor Kiválósági Tanúsítványát, amely szerint a vendégek egyik kedvence Észak-Magyarországon. Miskolc Pass kártyával egy alkalommal inygenesen látogatható.

3. 2015 nyarának kedvenc miskolci múzeuma a Színháztörténeti és Színészmúzeum lett a vendégek szavazatai alapján, amely az őszi időszakban is kiváló programokkal vár. Kihagyhatatlan program kicsiknek és nagyoknak egyaránt - míg az előbbieket foglalkoztató programok várják, a nagyobbak bekukkanthatnak a kulisszák mögé, kipróbálhatják a fényorgonát, felpróbálhatják híres színészek jelmezeit. A Színháztörténeti és Színészmúzeum is felkereshető a Miskolc Pass Turisztikai Kártyával.

4. Lillafüredre az ősszel is érdemes kisvonattal kirándulni.

5. Lillafüreden három barlang is várja az érdeklődőket. A Szent István-cseppkőbarlang, valamint az Anna-barlang, amelynek különlegessége, hogy az egész országban csak két működő mésztufa barlang található. Kisebb túrával pedig a Szeleta-barlang is felkereshető, amely a Szeleta-kultúrához tartozó ősemberek lakóhelye volt.

6. A Vadasparkban több mint 130 féle állattal találkozhatsz, sőt, azt is végignézheted, hogyan etetik az állatgondozók az állatokat.

7. A belvárosban a Pannon-tenger Múzeumban nemcsak a 7 millió éves mocsárciprusokat és a Pannon-tenger, illetve Pannon-tó egykori élővilágát ismerheted meg, hanem az is kiderülhet a számodra, hogy inkább a homo sapiens vagy a neandervölgyi előember génjeit hordozod. VIGYÁZAT! Annyi program vár, hogy érdemes legalább egy fél napot csak erre szánni!

8. Az Elit alakulat, a Herman Ottó Múzeum új állandó kiállítása a múzeum Papszer utcai épületében, amely a honfoglalás korát mutatja be, idén elnyerte Az év kiállítása kitüntető díjat.

9. Kalandvágyóknak kalandpark! A Kemény Dénes Sportuszoda mellett nemrég átadott új pályákon, a miskolctapolcai bobpálya szomszédságában vagy Szentléleken próbálhatják ki ügyességüket felnőttek és gyerekek egyaránt.

10. A világon egyedülállóan egy barlang gyomrában lehet fürdőzni a Barlangfürdőben. Hangulatos, sötét járatai mellett javasoljuk a szaunapark különleges szauna-szeánszait is.

Még több élményre vágysz? Fedezd fel velünk Miskolcot! A Guide@Hand Miskolc alkalmazással megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb éttermeket, szállásokat, programokat! Tovább>>>

Fotó: Marianna Tuzáné Ráduly

írta: Miskolc TDM  / forrás: hellomiskolc.blog.hu

Megjegyzés küldése

 
Top