0

Az egerszalóki fürdőben páratlan természeti környezetben lehet fürdőzni.

Egerszalók igazi nevezetessége a község déli részén a föld mélyéből feltörő termálforrás és a lefolyó víz által létrehozott mészkődomb, mely az évek során sódomb néven vált ismerté. A 65-68 fokos ásványi anyagokban igen gazdag gyógyvíz folyamatosan építi az impozáns látványt nyújtó csipkézett, fehér képződményeket. Az évek során a mészkődomb a környék szimbólumává és védjegyévé vált. Az Európában egyedülálló látványhoz hasonló természeti képződmény még két helyen található a világon, Törökország ázsiai részén Pamukkale-ban, valamint az Egyesült

Államokban, a Yellowstone Nemzeti Parkban.

Az első kutat kőolaj és földgáz után kutatva 1961-ben fúrták Egerszalókon, a második fúrásra 1987-ben került sor. A kutak megszentelésük során, 2010 őszén kapták a Mária és a Vendel nevet. A Csodatevő Mária-kegykép az egerszalóki katolikus templomban található, míg Szent Vendel a források és kutak védőszentje.

Gyógy- és wellnessfürdő

A Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő 2007 óta fogad vendégeket. A domboldalról lefolyó gyógyvíz alkotta különleges teraszos mészkőképződmény lábánál épült fürdő sokoldalú, magas színvonalú gyógyászati és wellness szolgáltatásokat nyújt.

Alpha Sphere relax ágy szolgáltatásdíjából adnak 50% díjkedvezményt Egerszalókon, ahol szauna ceremóniákat is tartanak február 28-án, 14:00, 16:00 és 18:00 órakor. Nyitvatartás: 10.00-20.00.


Az 1900 m2 vízfelülettel rendelkező létesítményben összesen 21 külső és beltéri medence kapott helyet. Gyógyvizes ülőmedencék, pezsgőfürdő, élménymedencék, gyerekmedencék és csúszda biztosítják a kellemes időtöltést minden korosztály számára.

Szaunavilág

A fürdő exkluzív szaunavilága különleges élményt kínál a szaunázás szerelmeseinek. A belső térben két finn szauna, bioszauna, thermium, gőzfürdő, aromakabin, valamint egy merülő medence található, míg a fürdő külső területén két rönkfából készült finn szauna ház, valamint egy merülő medence várja a vendégeket. Naponta több alkalommal tartanak szauna szeánszokat, jeges, sörös, mézes, sós ceremóniákat.

Nosztalgia fürdő

Sokan szívesen emlékeznek vissza a 70-es és 80-as évekre, mikor vadregényes körülmények között élvezték az egerszalóki gyógyvíz üdítő hatását. A nagy parkoló mellett található strandfürdő három medencével rendelkezik.

Forrás: termalfurdo.hu

Megjegyzés küldése

 
Top