0
Íme néhány izgalmas, barátságos, romantikus vagy éppen ínyenceknek való úti cél, amit kevesen ismernek.

Érsekkert /Fotó: N.P.O

A park a Klapka György és a Hadnagy utca között fekszik, keleti oldalán található az Eger-patak és a strandfürdő is, amelynek egyik bejáratához a patakon átívelő híd vezet. Díszes kovácsoltvas kapuit Fazola Lénárd készítette, központjában szökőkút áll. Játszótere hangulatos környezetben, nagy területen található, kicsiknek és nagyobb gyerekeknek is ideális.

Infó: egerlatnivaloi.hu

Varázstorony /Fotó: N.P.O

A Líceum épületében (Eszterházy tér 1.) tudományos játszóház, a város legmagasabb kilátóhelye, varázsterem és planetárium is várja a látogatókat. Sötétkamrájában a kontinens legrégebbi működőképes panoráma kivetítő berendezése, csillagászati múzeumában – Európában egyedülálló módon – eredeti helyszínen, eredeti műszerek tárlata tekinthető meg.

Infó: varazstorony.hu

Road Beatles Múzeum /Fotó: N.P.O.

A Csiky Sándor utca 30. szám alatt a kelet-közép európai régió egyetlen Beatles gyűjteményét láthatjuk. A pincétől az emeletig közel 2000 tárgyi emlék sorakozik, amelyeket két Beatles-rajongó barát gyűjtött össze.

Marcipánia /Fotó: N.P.O.

A Harangöntő utca 4. szám alatt Kopcsik Lajos Oscar-díjas, olimpiai- és világbajnok, Guinness rekorder mestercukrász 120 lenyűgöző alkotását nézhetjük meg. A barokk szobában a padlótól a csillárig, a kanapétól a gyümölcsös tálig minden cukorból készült.

Infó: kopcsikmarcipania.hu

Tűzoltó Múzeum /Fotó: N.P.O.

Az 1929-ben épült jellegzetes vidéki tűzoltósági szertárban (Tűzoltó tér 5.) muzeális értékű járműveinek, az 1940-50-es évek híradós állomásainak technikai eszközeit bemutató kiállítását találjuk, ahol végig követhetjük a tűzoltó felszerelések változását is a kezdetektől napjainkig. Az udvaron játszótér is várja a kisebbeket.

Infó: tuzoltomuzeum.hu

Különjárat /Fotó: N.P.O.

Szezonális ínyencségekkel teli nyers és vegán bisztró az Eszterházy téren. Legyen szó akár tej-, tojás-, húsmentes, gluténmentes menüről különleges és bő a választék. Reggelire ehetünk például kását, goji bogyóval, kókuszvirág cukorral és szűrt vízzel készül. Nemcsak vegánoknak érdemes betérni!

Egri Pasa Sátra /Fotó: Barna Béla

A sátor a Török–Magyar Testvériség terén található és Rostás Bea Piros (képünkön) szobra díszíti, amely az Evliya Celebi török utazóról készült. A hangulatos teázóban, kávézóban fogyaszthatunk akár lokumot is, keményítőből és cukorból készült édességet.

Kis sziget /Fotó: N.P.O.

Aki szeretne egy friss gyümölcsökből készült vitamindús turmixot kortyolni, a Kertész út, Hadnagy út sarkán megteheti! Pici és kedves hely, hangulatos terasszal. A kávékülönlegességek mellett mindig van egy-egy ínyenc meglepetés is.

Csilingelő kisvonat /Fotó: N.P.O.

Élmény kicsiknek és nagyoknak, az Egészségház utcából, általában óránként induló járatok egyike. A centrumtól a Szépasszonyvölgyig idegenvezetéssel közlekednek a városnéző kisvonatok.

Zöld Pecsét /Fotó: N.P.O.

Fiatalos, pubos hangulatú hely a Király utcában, amelyet messziről felismerni Mr. Zero színes graffitijeiről. Kézműves sörök egri bástyája a Zöld Pecsét. Sokféle koncert és ennél is több hűsítő ital várja a kikapcsolódni vágyókat.

G&D Cukrászat /Fotó: N.P.O.

Szó Gellért cukrász 2015-ben a Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltortájával, 2016-ban az Őrség Zöld Aranya tortájával győzött ’Az ország tortája’ versenyen. A kézműves cukrászdában kínált desszertek látványra és ízre is mesések a Klapka György utca 8-ban!

Az összeállítást készítette: N. P. O.

a cikk eredeti helye: BLIKK.HU

Megjegyzés küldése

 
Top