0

Eger Önkormányzata 20 évvel ezelőtt Ösztöndíj Programot alapított fiataljaink tanulmányainak támogatása érdekében, melyet minden évben két szinten, közép- és felsőfokon hirdet meg.

Városunktól azok az egri lakóhelyű, jó tanulmányi eredménnyel rendelkező diákok kaphatnak ilyen jellegű támogatást, akiknél szociális szempontok is indokolják, hogy önkormányzatunk melléjük álljon. A tanulmányi ösztöndíj program felső jövedelemhatárát 2015-ben emelte meg a Közgyűlés, s azt a mindenkori minimálbérhez kötötte.


A felsőfokú ösztöndíj elnyerése mindösszesen akár 600 ezer Ft-ot is jelenthet egy-egy egri fiatal számára, hiszen felsőfokú tanulmányok esetén a pályázat alapján elnyerhető ösztöndíj hárompólusú:
  • Havi tanulmányi támogatás, melynek összértéke 200 ezer Ft, s melyet 10 hónapon keresztül, 20 ezer Ft-os részletekben folyósítunk számukra
  • Egyösszegű, szintén 200 ezer Ft-os támogatás, amely abban az esetben fizethető ki a pályázat benyújtása óta folyamatosan egri lakóhellyel rendelkező hallgatónak, ha igazolja, hogy az államvizsgát követő 90 napon belül szerzett diplomával 180 napon belül a képzettségének megfelelő munkahelyet létesített Egerben, és ez a jogviszonya legalább 3 hónapja megszakítás nélkül fennáll.
  • A harmadik pólus az a kiegészítő ösztöndíj, melyet a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben, szintén egyösszegű, 200 ezer Ft-os támogatás formájában nyerhetnek el a felhívásban meghatározott műszaki szakok hallgatói. Ez a kiegészítés abban az esetben fizethető ki a hallgatónak, ha a fentieken túl igazolja, hogy legalább 12 hónapja megszakítás nélkül egri munkahelyen dolgozik. A kamara kiegészítő ösztöndíja önmagában is elnyerhető!

„EGER VÁROS ÖSZTÖNDIJASAI” felsőfokon, a 2018/2019. tanévben (a diákok közül ketten az április 26-i ülésen, a Közgyűlés nyilvánossága előtt, Habis László polgármestertől vették át az erről szóló okmányokat, négyen tanulmányi elfoglaltságuk miatt nem tudtak megjelenni. Ők későbbi időpontban kapják meg a dokumentumokat):Ssz.


Hallgató neve


Intézmény neve/szak

Surányi Zsófia
Eszterházy Károly Egyetem: képi ábrázolás alapképzés

Török Fatime Lili
Semmelweis Egyetem Pető András kar: konduktor alapképzés

Gyönki Bendegúz
nem vett részt
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem: mérnökinformatikus
alapképzés

Pável Zsófia
nem vett részt
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem: gyógyszerész-mérnök
mesterképzés

Seres Zsófia
nem vett részt
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem: villamosmérnöki
alapképzés

Veres Márton
nem vett részt
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem: matematika
alapképzés

Eger Önkormányzata legközelebb 2018 őszén, a tehetséges középiskolás diákok számára írja ki az „Eger Város Ösztöndíjasa” pályázatot.

Fotó: Nemes Róbert

Megjegyzés küldése

 
Top