0

Április 27-én a hagyományokhoz híven idén is megrendezik a rendvédelmi- és társszervek a Kéklámpás Napot Egerben, az Érsekkertben.

Az esemény reggel kilenc órakor kezdődik a kéklámpás autók felvonulásával. Szirénázva mennek majd végig az egész városon a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentők és a büntetés-végrehajtás járművei. 


Fél tízkor az Érsekkertben lesz a rendezvény megnyitója, majd ezt követően Rendőrkutyás bemutató tartanak, majd tálcatűz-és olajtűzoltási szituációt mutatnak be az önkéntes tűzoltók. Tizenegy óra után kezdődik majd a rendvédelmi szervek közös szakmai bemutatója.

A nap folyamán a szakmai sátrakba látogatók bepillantást nyerhetnek a rendvédelmi szervezetek munkájába. Ezen túl lesz rendőrkutyás bemutató, légpuskás lövészet, aszfalt rajzverseny, kerékpáros és elektromos kisautós ügyességi verseny, tűzoltó vizes játék, füstsátor, tűzoltó kisautó hajtogatás és népi játszóház.

Az Epreskert utcai Tagóvodából érkező óvónők arcfestéssel, az egri Waldorf iskola tanítói pedig gyapjúkép készítéssel várják a rendezvényre látogatókat. 

A gyerekeket különböző állomásokon várják, amennyiben ezek közül négyet teljesítenek, akkor pecsétet kapnak és ajándékot vehetnek át az információs pultnál. Délután kettő órától a „The Hedgehogs” zenél majd az érsekkerti színpadon. Tíz órától délután háromig véradást szervez a Vöröskereszt a Liget étteremben.

fotó: Lénárt Márton

Megjegyzés küldése

 
Top