0

A mostani négynapos hétvégén a szálláshelyek bevétele egy átlagos hétvége 4,5-szeresét is elérheti, és másfélszerese lehet a tavalyinak, amikor a május elsejei hétvége csak háromnapos volt.

A legnépszerűbb belföldi úti cél Eger és Gyula, a főváros a harmadik, derül ki a Szállás.hu közleményéből.

A vendégek minden 5. alkalommal Szép-kártyával fizetik a számlát, amelynek átlagos értéke – 71 764 forint – 60 százalékkal nagyobb, mint az átlagos 44 978 forintos foglalási érték. A foglalások közel fele vendégházba és apartmanba szól, a másik része főként panzióba, három- vagy négycsillagos hotelbe. A foglalások átlagosan két éjszakára és három személyre szólnak, és több strand is ilyenkor nyit ki először.

A hosszú hétvége legtöbb foglalása Heves (11,7 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplén (10,5 százalék), Veszprém (8,9 százalék) és Pest (8,9 százalék) megyébe érkezett, a foglalások 40 százaléka ebbe a négy megyébe szól. Települések közül Eger, Gyula és a főváros a legvonzóbb, de Pécs, Szeged, Balatonfüred és Hajdúszoboszló is a toplistán szerepel.

Helyet kapott még Siófok, Zalakaros, és Miskolctapolca is a legnépszerűbbek között van. A külföldre utazók körében Krakkó, Zakopane és Torockó a legnépszerűbbek – olvasható a közleményben.

A címlapkép illusztráció.

forrás: MTI, M1 Híradó

Megjegyzés küldése

 
Top