0

Az ide látogatók előtt a lehetőségek és élmények széles tárháza nyílik meg, legyen szó városlátogatásról, túrázásról, biciklizésről, lovaglásról vagy akár pihentető termálvizes fürdőzésről. 

A Csillagvidék minden korosztálynak kínál kalandot és pihenést. A térség sokszínűségét az ide tartozó települések által kínált rengeteg élmény adja, amely programok közül a látogatók kedvükre válogathatnak.

Eger gazdag történelmi hagyományai, épített öröksége, messze földön híres borai, gyógy- és termálfürdői, rendezvényei megannyi élménylehetőséggel várják a vendégeket. Történelmi városként minden magyar számára egyet jelent a hősies helytállással, a kitartással, a hazaszeretettel. A látogatók szívesen sétálnak az egri várban, a belváros ódon utcáin, de akár kerékpárra pattanva vagy kisvonattal is ismerkedhetnek a várossal.

A „Gyógyvizek Völgye" Egerszalók és Demjén egyedülálló hőforrásaival, természeti képződményeivel, finom boraival, gyógyvizeivel, kőemlékeivel páratlan kikapcsolódást jelent az idelátogató vendégek számára. Turisztikai látványosságként említhetők a riolittufába vájt kaptárkövek és barlanglakások, melyek számos bükkaljai településen látogathatók.

A matyó hímzés és viselet a magyar hagyományok megtestesítője, hungarikum. A Matyóföld központjában Mezőkövesden a Matyó Múzeum, a skanzen jellegű Hadas városrész, a Mezőgazdasági Gépmúzeum meglátogatása színesíti a híres Zsóry fürdőt felkereső vendégek napi programját. A Bükkalján Bogács az utóbbi években kedvelt pihenőhely lett. 76 oC -os termálvízre létesült a Bogácsi Thermálfürdő, mely nyitott medencéivel télen-nyáron közkedvelt hely. Az itt pihenő vendégek a fürdőzés mellett élvezhetik a táj szépségét, kóstolgathatják a helyi domboldalakon termett szőlőkből készített kiváló bükkaljai borokat a pincesoron, meglátogathatják a kaptárköveket, de a falu határában akár horgászhatnak is.

A Bükki Nemzeti Park területén gyalogos sétával, kerékpárral vagy a Szilvásváradi Erdei Vasúttal járható végig a Szalajka-völgy, megtekinthetők a pisztrángos tavak, az egyedülálló szépségű, természetes édesvízi mészkő képződmények, a lezúduló Fátyol-vízesés, a Szabadtéri Erdei Múzeum és még sok más látnivaló. Szilvásvárad ad otthont a világhírű lipicai ménesnek is. Akár lovagolni vagy fogatot hajtani érkezik, vagy csak egy kellemes kerékpár- vagy gyalogtúrát tervez a környéken, kiváló szálláshelyek várják szinte minden kategóriában.

ITTHON.HU

Megjegyzés küldése

 
Top