0
Az 1960-as évekbe utazhattak vissza mindazok, akik részt vettek a harmadszor rendezett felsőtárkányi retro majálison. Pin-up stílusú pöttyös ruhákat viselő hölgyeket láthattak, de maguk is beöltözhettek.

A felvonuláson népviseletes asszonyokat, cigányzenekart, lagzis menetet is szemügyre vehettek, hallhattak, miközben a fő utat májusfák díszítették a tópartig.

Ott volt vetélkedő, táncdalfesztivál, retro szobaberendezés. Retro ruhákat is magukra ölthettek az érdeklődők, de a régi időket idéző lakberendezési tárgyakat is alaposan megcsodálhatták.

Igazi retro hangulat volt a tóparti programokon és azt azt megelőző felvonuláson is 
Fotó: Berán Dániel

Zenés ébresztő várta a lakosokat fúvószenekar jóvoltából, horgászversenyt is rendeztek gyerekeknek, majd elkezdődött a felvonulás a település fő útján egészen a tópartig.

A hosszú menetben sétáltak pin-up stílusú ruhákba öltözött, mutatós hölgyek, hastáncosok, népzenészek, mulatozók, lagzis zenekar, lovasok. A tóparton szintén remek hangulat várt mindenkit, volt minden, mi szem-szájnak ingere.

Az árusok, céllövölde, sörgő, homokképkészítés, zsákba macska mellett volt retro kiállítás régi viseletekből – amelyeket fel is próbálhattak a vendégek –, hajdani televízióval, telefonnal, lakberendezési tárgyakkal, a kort idéző tapétával a háttérben.

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: heol.hu

Megjegyzés küldése

 
Top