0
A tavaszi meleg hatására beindult az idegenforgalmi szezon a Felső-Mátrában, ahol május 5-én gazdag programkínálattal rendezik meg a Mátrai Turizmus Napját.

Stuller András, hazánk legmagasabban fekvő településegyüttese: Mátraszentimre, Fallóskút, Bagolyirtás, Mátraszentistván, Mátraszentlászló, Galyatető és Ágaskút közös önkormányzatának vezetője a turisták fokozódó érdeklődéséről tájékoztatta lapunkat.

Galyatető, körtúra a Mátra-nyeregből ...Fotó: kirandulastippek.hu

Elmondta, hogy az idei első negyedév tapasztalatai kedvezőek. Tavaly 120 ezer 800 fizető vendégéjszakát regisztráltak a felső mátrai településeken, amely 9,8 százalékkal haladta meg az előző évit. 2017-ben adták át Mátraszentimre harmadik, négycsillagos szállodáját, miközben négy újabb panzióval is gyarapodott a térség.

A mátraszentistváni síparkban pedig működésbe helyezték az egyedülálló, négy üléses liftet, amellyel  a park négy évszakos attrakcióként programokat ajánlhat a turistáknak és akár a mozgáskorlátozottaknak is.

A Felső-Mátrában nyolcvan kilométer hosszúságú erdei kerékpárhálózatot alakítottak ki, amely hivatalos bicikliútként szerepel és  kedvelt célpontja lett a látogatóknak. Ezen a hálózaton a Magyar Természetjáró Szövetség, valamint az Egererdő Zrt. fedett pihenőhelyeket is kialakított a források közelében. A fejlesztéssel a két kerekezők gyorsan elérhetik többek között Mátraalmás-Szuhát, Bátonyterenyét, Mátraházát, illetve Gyöngyöst is.

A mátraszentimrei önkormányzat még ebben az évben elkészíti az erdei kerékpárúthálózatról szóló kiadványát, amely a vendégeket segíti majd a túraútvonalak bemutatásával.

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: turizmus.com

Megjegyzés küldése

 
Top