0

Idén harminc borászat száznál is több féle borát kóstolhatják az érdeklődők a XXII. Egri Bikavér Ünnepen, ahol tizenhárom étterem készít borokhoz párosított ételkülönlegességeket.

Július 5-én indul Eger egyik legjobban várt nyári rendezvénye, az Egri Bikavér Ünnep, amelyet már huszonkettedik alkalommal szervez meg Eger Város Hegyközsége. 

A hevesi megyeszékhely legnagyobb borgasztronómiai fesztiválján idén is több tízezer emberre számít a hegyközség, a rendezvényen itt lesz a borvidék harminc borászata, amelyek száznál is több féle Egri Bikavért, Egri Csillagot és rozét kínálnak majd.
A borünnep mind a négy napján ingyenes koncertek várják az érdeklődőket, az Egri Bikavér Színpadon csütörtökön lesz a VIII. Szepesi György Bárzenész Találkozó nyitókoncertje olyan előadókkal mint Mihályi Réka, Völgyi Zsuzsi, Kökény Attila és Mujahid Zoltán. A nagyszínpadon pénteken a Soulwave és a Napos Oldal zenekar is koncertezik; utóbbi a Csík zenekar, az LGT, a Tárkány művek zenészeinek új formációja. Az Egri Csillag Színpadon dj-k, vendégeik és különböző formációk a nagyszínpadtól eltérő stílusú zenéket játszanak, idén sok más mellett fellép az Elefánt, Manoya, Szirtes Edina Mókus feat. Jammal és Hangácsi Márton is.
Az Egri Csillag Színpadnál a fesztivál minden napján este hat és nyolc óra között kreatív foglalkozásokra várják a gyerekeket, akik az Érsekkertben található hatalmas játszótéren is kikapcsolódhatnak, illetve a cserkészek is szerveznek számukra foglalkozásokat.


Az Egri Bikavér Ünnep csütörtöki napján rendezik Egerben a „Magyar Bor Ünnepe 2018 – Tállya" c. rendezvénysorozat egyik elődöntőjét. 

A minőségi borfogyasztást népszerűsítő országos bormustra során a hevesi megyeszékhelyen a borászok egy szakmai kóstoló keretén belül egymás borait – természetesen bikavéreket – értékelik, így választják ki az elődöntő nyertesét.

Az első 10 helyen végzett bort bemutatják az Egri Bikavér Ünnep nagyközönségének is, csütörtökön este hét órától pedig a fesztiválozók közül maximum 150 főnek lehetősége lesz a közönségdíjas nedű kiválasztására.
A borünnep szombati délutánján traktorok és veterán járművek felvonulásán csodálhatják meg az érdeklődők a matuzsálemeket és azokat a gépcsodákat, amelyek segítsége nélkül nem kerülnének a présházakba az egri borok alapjául szolgáló szőlők. A traktorok és veterán járművek, magyar gyártású motorkerékpárok közül több a fesztivál területén is megtekinthető lesz.
bővebben a cikk (forrás) eredeti helyén olvashatsz: bikaverunnep.hu

Megjegyzés küldése

 
Top